Lijsten filteren & uitdraaien

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je Absenties & Verlofaanvragen kan filteren.
Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om hier vervolgens een overzicht van te genereren in PDF-formaat.

De absenties/verlofaanvragen zijn enkel inzichtelijk van het huidige schooljaar.
Voorgaande schooljaren worden nooit in Ouderportaal bewaard.

Absenties filteren

Het is mogelijk om verlofaanvragen/absentiemeldingen te filteren.

Stap 1: Ga naar de module  'Absenties'.

Stap 2: Om een filter in te stellen klik je op de knop  'Filter absenties'.

Stap 3: Op onderstaand scherm kan je vervolgens filter(s) instellen:

De absenties zijn voor leerkrachten enkel inzichtelijk binnen de eigen groep.
Ben je leerkracht van enkel één groep, dan staat in het overzicht van de filters ook maar één groep vermeld.
Beheerders zien altijd alle groepen.

Overzicht uitdraaien

Tot slot heb je de optie om middels de optie 'Download pdf van absentiemeldingen en verlofaanvragen' een overzicht te downloaden van alle geselecteerde absenties van die periode.