Hoe verstuur ik een inteken-formulier?

1

Selecteer in de module "Intekenen"je eigen groep .

Let op! Formulieren voor ouders van een samengestelde groep maak je ook daar aan.

2

Selecteer rechtsboven op de volgende pagina "Inteken-formulier toevoegen".

3(verplicht)

Voorzie het formulier, bij "Titel", van een naam.

4(verplicht)

Beschrijf het doel van het formulier bij "Introductie".

Let op! In de app is enkel deze introductie zichtbaar. Beschrijf daarom het doel van het formulier.

5(optioneel)

Voeg eventueel een bijlage toe. Denk bijvoorbeeld, wanneer ouders gevraagd wordt te rijden, aan een screenshot van de route.

6(verplicht)

Selecteer vervolgens een start- en einddatum voor het formulier. Je kan er eventueel voor kiezen om het formulier niet te laten verlopen.

7(verplicht)

Selecteer bij "Kies een basis template" vervolgens een standaard formulier, of maak er zelf een aan met de optie "Maak je eigen formulier".

Lees hier hoe je zelf een formulier samenstelt

8(verplicht)

Voeg de kinderen toe waarvan de ouders het formulier dienen te ontvangen.

Tip: Voeg snel alle leerlingen toe met "Select all".

9(optioneel)

Je kan optioneel het formulier automatisch laten sluiten. Selecteer hiervoor "Inschrijving sluiten bij voldoende reacties" bij "Opties".

Je kan het formulier vervolgens op 2 manieren automatisch laten sluiten.

Optie 1
Het formulier automatisch laten sluiten wanneer een door jouw gekozen aantal formulieren ingevuld zijn. Wil je bijvoorbeeld 5 reactie dan stel je dit als volgt in:

Optie 2
Het formulier automatisch laten sluiten wanneer een door jouw gekozen aantal cumulatief behaald wordt met een vraag. Wil je bijvoorbeeld 30 kinderen vervoeren dan stel je dat als volgt in:

10(verplicht)

Vervolgens dien je de uitnodiging te versturen zodat ouders zich in kunnen schrijven.

Optie 1
Selecteer "", onderaan, tijdens het aanmaken van een formulier.
Optie 2
Selecteer "Uitnodiging versturen" achter het betreffende formulier.

11(verplicht)

Tot slot kom je in onderstaand scherm. Hier kan je de de mail die naar ouders gestuurd wordt aanpassen en de uitnodiging versturen.

Let op! De uitnodiging van een formulier wordt altijd direct verzonden.

Indien de startdatum in de toekomst ligt krijgen ouders direct een uitnodiging waarop vermeld staat per wanneer ze het formulier in kunnen vullen.