Nieuws, Agenda & Fotoalbum

Het is mogelijk om eenvoudig aan iedere gewenste pagina een Nieuws, Fotoalbum of Agenda blok toe te voegen.
Handig wanneer je bijvoorbeeld specifiek groepennieuws op de groepenpagina wilt tonen, een pagina wil aanvullen met wat content, bijvoorbeeld met een fotoalbum slider/slideshow of een specifieke agenda wilt plaatsen, bijvoorbeeld van de OR.

Je doet dit met behulp van een 'Gadget'.

Je dient van tevoren een kalender, nieuws categorie en/of fotoalbum hebben aangemaakt, voordat je deze kan koppelen aan een gadget.

Handig om te weten is dat je meer dan één gadget op één pagina kan toevoegen.

Stap 1:
Ga naar de module 'Onderhoud'.

Stap 2: Klik op de betreffende pagina waar je een Gadget wilt invoegen.

Stap 3: In de editor kies je voor 'Gadget invoegen'.

Stap 4: Het 'Gadget venster' opent nu.

Je ziet naast de HTML code tab (die gebruik je voor het insluiten van Youtube video's of Google maps) drie tabs, Kalender, Nieuws en Album.

Stap 5: Kies de gewenste gadget die je wilt aanmaken.

Je kan nu kiezen welke Kalender, Nieuwscategorie, Formulier, Bestand of Fotoalbum je wilt koppelen aan de betreffende gadget.

Je kan zelf kiezen welke instellingen je wilt gebruiken.
Het beste is om het gewoon uit te proberen en om te zien wat een bepaalde instelling precies inhoudt wanneer de gadget aan de 'voorkant' van je website wordt getoond.

Stap 6: Klik tenslotte op 'OK'.

Sla de pagina met de zojuist toegevoegde gadget op en je ziet de gadget vervolgens terug op de betreffende pagina.