Nieuws, agenda, fotoalbum gadget toevoegen aan pagina

Je kan heel eenvoudig aan iedere gewenste pagina een Nieuws, Fotoalbum of Agenda blok toevoegen. Handig als je bijvoorbeeld specifiek groepennieuws op de groepenpagina wilt tonen, een pagina wilt opleuken met een fotoalbum slideshow of een specifieke agenda wilt plaatsen horende bij de OR.

Je doet dit met behulp van een Gadget. Ga in het beheer van de website naar de pagina waar jeeen Gadget wilt invoegen. In de editor kies je voor Gadget invoegen.

Het Gadget venster opent nu. Je ziet naast de HTML code tab (die gebruik je voor het insluiten vanYoutube video's of Google maps) drie tabs, Kalender,Nieuwsen Album. Kies de gadget die je wilt aanmaken.Je kan nu kiezen welke Kalender, Nieuwscategorie of fotoalbum je wilt koppelen aan dat specifieke gadget.

Je kan zelf kiezen welke instellingen je wilt gebruiken. Het beste is om het gewoon even uit te proberen en te zien wat een instelling precies inhoudt als de gadget aan de 'voorkant' van je website wordt getoond. Klik op OK, sla de pagina met de net aangemaakt gadget op en je ziet de gadget nu op je webpagina.

Let op, je moet wel eerst een kalender, nieuws categorie en/of fotoalbum hebben aangemaakt, voordat je deze kan koppelen aan een gadget.

Handig om te weten is verder dat je meerdere gadgets op een pagina kunt aanmaken.