Intekenformulier herinnering versturen

Het is mogelijk om ouders opnieuw op de hoogte te brengen van een uitgezet intekenformulier.
Dat kan door een 'herinnering' te versturen voor het betreffende formulier.

Er wordt een bericht (geheel aanpasbaar) via e-mail uitgezet naar alle ouders welke het formulier nog niet hebben ingevuld.

Via de Ouderportaal App kunnen ouders deze herinnering ook als pop-up ontvangen.
Dit is echter wel afhankelijk van de instellingen van de ouder zelf.

Stap 1: Ga hiervoor naar de module 'Intekenen'.

Ga vervolgens naar het betreffende formulier.

Stap 2: Achter het formulier zie je een aantal knoppen staan. Klik vervolgens op de knop 'Herinnering versturen'.

Stap 3: Op deze pagina kan je ook eventueel de inhoud van de e-mail aanpassen:

Stap 4: Klik vervolgens rechtsonderin op  'Versturen' om de herinnering te versturen.

Wanneer alle uitgenodigde ouders het formulier hebben ingevuld, ook ná het versturen van de herinnering, zal het bel-icoontje grijs worden weergegeven.

Daarbij zal je de info 'Iedereen heeft gereageerd' krijgen de zien:

Het bel-icoon 'Herinnering versturen' wordt weer beschikbaar (oranje) wanneer het formulier aangepast wordt.
Bijvoorbeeld wijzigingen aan het aantal meegenomen leerlingen (wanneer er nieuwe leerlingen worden toegevoegd).

Ook gebeurd dit wanneer de inschrijving (door de ouder of de leerkracht) wordt verwijderd.