Een filmpje op het Ouderportaal plaatsen

Het afspelen en gebruik van filmpjes wordt niet ondersteund in het Ouderportaal.

Bekijk hiervoor het alternatief bij het onderdeel 'Filmpjes als link delen'.

Mocht je toch een filmpje (bestand) direct naar het Ouderportaal uploaden, moeten gebruikers deze filmpjes altijd eerst naar hen mobiel downloaden om ze te kunnen bekijken, omdat er geen directe mogelijkheid is om de filmpjes direct vanuit de App of website van het Ouderportaal af te spelen.

Voor veel ouders kan dit een omslachtig proces zijn of is dit zelfs geen optie, gezien het voor kan komen dat het apparaat het openen van het filmpje niet direct ondersteund.

Filmpjes als link delen

We adviseren om gebruik te maken van een video hostingplatform, zoals 'YouTube' of 'Vimeo'.
Vanuit bijvoorbeeld een YouTube kanaal, kan je de filmpjes delen als directe link binnen het Ouderportaal.

Hoe je dit doet, lees ik je in het Google artikel: 'Video's en kanalen delen'.

Meer informatie hierover lees je daarnaast terug op de pagina 'Tips voor video instructies aan je groep'.