Berichten versturen naar een groepsleerkracht of teamlid

De module 'Berichten' maakt het mogelijk om gesprekken te starten en te ontvangen.
Dit zijn berichten van bijvoorbeeld de leerkracht, andere ouders (indien zo ingesteld) en derden.

1. Groepsleerkracht(en)
  2. Groepsleerkrachten binnen de App
  3. Overige medewerkers op school
  4. Overige medewerkers binnen de App

Je vind de module via het startscherm van het Ouderportaal.

Vervolgens klik je hier op de module  'Berichten'.

Er zijn verschillende manieren waarop je berichten kan sturen:

• 1-op-1 berichten (direct)
  • Berichten aan één of meer leerkrachten binnen je groep
  • Berichten naar één of meer ouders van je groep
  • Berichten aan overige medewerkers van je school

Groepsleerkracht(en)

Het is mogelijk om een bericht te sturen naar de/alle groepsleerkracht(en).

Stap 1: Ga naar de module  'Groepen'.

Stap 2: Vervolgens zie je onderstaand overzicht 'Groepsinformatie':

Stap 3: Rechtsboven bevind zich een knop om een bericht naar de/alle groepsleerkracht(en) te sturen.

Groepsleerkrachten binnen de App

Stap 1: Via de Ouderportaal App ga je hiervoor naar de module 'Berichten'.

Stap 2: Klik op het + icoon:

Stap 3: Vervolgens klik je op de naam van de groep.

Bovenaan de pagina zie je een optie om 'Alle leerkrachten van de groep' een bericht te sturen:

Overige medewerkers op school

Dit onderdeel kan de school in- of uitschakelen.

Ook kan je het overige personeel een bericht te sturen.

Stap 1: Ga naar de module  'Berichten'.

Je komt nu in het overzicht van de berichtenmodule terecht:

Stap 2: Vervolgens krijg je onderstaand scherm waar je bij 'Toon personen uit' kan kiezen voor 'Teamleden school':

Stap 3: Tenslotte kan je naar deze personen een bericht versturen.

Overige medewerkers binnen de App

Stap 1: Via de Ouderportaal App ga je hiervoor naar de module 'Berichten'.

Stap 2: Klik op het + icoon:

Stap 3: Vervolgens klik je op het kopje 'Team'.

Je krijgt dan een lijst van de teamleden die je kunt benaderen via de App: