Problemen met Inloggen

Kun je niet inloggen op de CMS-omgeving van je website? Dit kan meerdere oorzaken hebben.
Je kan deze problemen vaak zelf oplossen:

1. Je weet je wachtwoord niet meer
  2. Je weet je gebruikersnaam niet meer
  3. Je probeert in te loggen met je e-mailadres
  4. Toegang verlenen aan een gebruiker

Je weet je wachtwoord niet meer

Het kan zijn dat je wellicht je wachtwoord niet meer weet of deze incorrect invoert.
Om het wachtwoord te wijzigen, volg je hiervoor onderstaande stappen uit:

Stap 1: Ga naar www.instapinternet.nl

Stap 2: Klik in het overzicht op de optie 'Wachtwoord vergeten?'.

Stap 3: Vul hier je gebruikersnaam in.

Weet je ook je gebruikersnaam niet meer?
Deze heb je bij het (laten) aanmaken van een account in een e-mail ontvangen.
Volg hiervoor de stappen bij 'Je weet je gebruikersnaam niet meer'.

Ben je ook deze e-mail kwijt? Vraag dan bij de school na of ze je gebruikersnaam kunnen achterhalen.

Stap 4: Klik op  'Opslaan'.

Stap 5: Je krijgt nu per mail een tijdelijk wachtwoord toegestuurd. Vul deze in door op de link in de mail te klikken.

Stap 6: Maak een nieuw wachtwoord aan.

Stap 7: Log opnieuw in via www.instapinternet.nl

Je weet je gebruikersnaam niet meer

Om in te loggen is een gebruikersnaam vereist. Je kan deze op verschillende manieren achterhalen.

Via e-mail

Wanneer je een account hebt aangemaakt, of je een account krijgt vanuit de school, krijg je hiervan altijd een e-mail toegestuurd.

De titel van deze mail is: 'Uw nieuwe account bij BasisOnline'.

Hier staat altijd de gebruikersnaam in vermeld.

Het is daarnaast mogelijk dat de gebruikersnaam ook in andere mails van BasisOnline terugkomt, zoals bijvoorbeeld een e-mail van een eerder uitgevoerde wachtwoord-reset.

Via de school

Actie: Neem contact op met de school. Zij kunnen in het systeem de gebruikersnaam achterhalen of eventueel het e-mailadres wijzigen.

Ben je een beheerder op school en wil je weten wat hiervoor de stappen zijn?

Bekijk hier de pagina's via de module 'Beveiliging'.

Je probeert in te loggen met je e-mailadres

Bij het inloggen vul je altijd een gebruikersnaam in.
De gebruikersnaam kan als naam het e-mailadres bevatten. Echter, kan dit in veel gevallen ook een andere naam zijn.

Het e-mailadres wordt voornamelijk gebruikt voor het opvragen van een nieuw wachtwoord. Standaard kan je er dus niet mee inloggen, tenzij je voor je gebruikersnaam als naam natuurlijk ook je e-mailadres gebruikt.

Actie: Controleer of de gebruikersnaam klopt.

Zoek de gebruikersnaam via je e-mailaccount op (zie: 'Je weet je gebruikersnaam niet meer'.) of als beheerder ga je hiervoor naar de module 'Beveiliging'.

Toegang verlenen aan een gebruiker

Waarschijnlijk heb je (of de beheerder) bij het aanmaken van de gebruiker wel de beschikbare modules ingesteld, maar is vergeten de toegang voor deze gebruiker in te schakelen. Dit kun je bovenaan de beheerinstellingen van de betreffende gebruiker doen: