Hou rekening met mobiel gebruik

80% van de ouders die een (school)website bezoekt, doet dat ook 'mobiel'. De desktop computer wordt steeds minder gebruikt. Bewijs deze ouders een dienst door hier rekening mee te houden.

1. Plaats nooit foto's in de oorspronkelijke grootte op een pagina, maar maak deze kleiner bij het uploaden naar de Beeldbank.
    Zo voorkom je dat pagina's lang moeten laden doordat foto's van hoge resolutie moeten worden ingeladen.
  2. Maak geen brede en/of complexe tabellen met een vaste breedte, dat gaat nooit goed werken op een klein smartphone scherm.
  3. Hou teksten kort en schrijf 'oprolbaar'. Dat wil zeggen dat alle belangrijke informatie in het begin kernachtig aan de orde moet komen.