Berichten versturen naar een groepsleerkracht of teamlid

In de module 'Berichten' is het mogelijk om gesprekken te starten en berichten van bijv. de leerkracht, andere ouders (indien zo ingesteld) en derden te ontvangen.

Je vind de module via het startscherm van het Ouderportaal.
Vervolgens klik je op het module-icoon:

Er zijn verschillende manieren waarop je berichten kan sturen. Hieronder een opsomming:

- 1-op-1 berichten (direct)
- Berichten aan één of meer leerkrachten binnen je groep
- Berichten naar één of meer oudes van je groep
- Berichten aan overige medewerkers van je school

Groepsleerkracht(en)

Om een bericht te sturen naar de/alle groepsleerkracht(en), navigeer je eerst naar de module "Groepen".

Vervolgens zie je onderstaand scherm:
Rechtsboven bevind zich een knop om een bericht naar de/alle groepsleerkracht(en) te sturen.

Groepsleerkrachten binnen de App

In de App ga je hiervoor naar de module "Berichten". Daar klik je op het + icoon.

Vervolgens tap je op de naam van de groep. Bovenaan de pagina zie je een optie om "Alle leerkrachten van de groep" een bericht te sturen.

Overige medewerkers op school

Om het het overige personeel een bericht te sturen, ga je naar de module "Berichten" bovenin het scherm.

Vervolgens krijg je onderstaand scherm waar je bij "Toon personen uit" kan kiezen voor "Teamleden school".

Overige personeel binnen de App

In de App ga je hiervoor naar module "Berichten". Daar klik je op het + icoon.

Vervolgens tap je op het kopje "Team". Je krijgt dan een lijst van de teamleden die je kunt benaderen via de App.