Bestand beveiligen

Vooropgesteld, een website is geen geschikte plek om vertrouwelijke bestanden op te slaan of te publiceren. Daarvoor zijn afgeschermde omgevingen zoals een Intranet of in een andere hoedanigheid ons Ouderportaal voor bedoeld.

Wil je desalnietemin toch gevoelige of prive documenten op de website plaatsen, zorg er dan voor dat je deze bestanden beveiligd. Een pagina beveiligen wil niet zeggen dat de op die pagina gelinkte bestanden ook beveiligd zijn. Zijn het maar een aantal documenten, dan kan je volstaan door die bestanden individueel te beveiligen. Zijn het meerdere bestanden, dan is het handiger om een beveiligde bestandenmap aan te maken waarin je altijd de vertrouwelijke bestanden in upload.

Bestanden of bestandsmappen beveiligen, hoe doe je dat ook al weer?
Ga naar de module Bestanden, rechtermuisklik op de map of het individuele bestand dat je wilt beveiligen en kies de optie Beveiligen.

Vul bij Gebruikersnaam en Wachtwoord een inlognaam en wachtwoord in. Je ziet nu dat het Slot+ icoontje rechts ervan een kleur krijgt. Klik hierop. In het vak daaronder genaamd 'U verleent toegang aan' staat nu de gebruikersnaam[wachtwoord] vermeld. Vink de optie Inclusief subitems aan (in het geval je een bestandenmap beveiligd) en klik op Opslaan.