Header instellen

Er zijn 3 opties om de header in te delen:

Bij de eerste optie wordt het logo links naast de schoolnaam gezet.

Bij de tweede optie wordt het logo boven de schoolnaam geplaatst.

Bij de derde optie wordt enkel het logo getoond. Heb je bijvoorbeeld een logo waarin de schoolnaam al is verwerkt, dan is het niet nodig om ook nog eens de schoolnaam apart te weer te geven en is deze optie het meest voordehand liggend.

Het logo kun je kiezen uit de Afbeeldingen / Fotoalbums module, de schoolnaam halen we uit de NAW module. Indien je deze wilt wijzigen, kunt je dat in deze module doen bij "Titel website".

Logo en foto uploaden

Er kunnen twee afbeeldingen worden toegevoegd: eenschoollogoen eenfoto. Het logo zal geplaatst worden naargelang de gekozen headerindeling. De afbeelding wordt daaronder geplaatst.

Deze bestanden kun je uit uw Afbeeldingen of Fotoalbums module toevoegen, indien je afbeeldingen wilt plaatsen die nog niet op de website staan, moet je deze eerst uploaden naar je Afbeeldingen / Fotoalbums module.

Om een afbeelding toe te voegen, klik je in het (lege) kader onder "Schoollogo" of "Foto":

Vervolgens wordt er een venster geopend met alle afbeeldingen (en mappen) uit de Afbeeldingen en Fotoalbums module. Selecteer een foto en klikt op "Opslaan".

Je kunt dus geen afbeeldingenopties zoals bijv. afmetingen aanpassen.

Was dit niet het logo of de foto die je wilde toevoegen? Dan kun je de afbeelding middels het knopje "Verwijderen" naast de afbeeldingweer verwijderen.

Header opmaak

Om de tekstkleur van de schoolnaam of de achtergrondkleur van de hoofding aan te passen, klik je op de kleurbalk eronder. Op het tabblad "RGB" kun je gemakkelijk en snel een kleurtje kiezen, wil je de kleuren toch liever meer doen aansluiten bij de desktop versie van de website dan kun je via het tabblad "Samenstellen" ook de kleurcode (in hexwaarde) zelf toevoegen. Deze kleurcodes kun je bij de ontwerper opvragen of via een ticket in onze helpdesk (lieveheersbeestje icoon rechtsboven in je omgeving).

In het preview scherm aan de rechterklant zie je meteen welk effect een aanpassing van een kleur heeft.