Een ouder kan niet alle medewerkers vinden

De medewerkers die ouders kunnen contacteren zijn de medewerkers die worden getoond op de pagina 'Schoolinformatie'.

Dit onderdeel is enkel beschikbaar via de Ouderportaal website.

1. Medewerkers toevoegen
  2. Medewerkers niet zichtbaar
  3. Via de Ouderportaal App

Medewerkers toevoegen

Wanneer er medewerkers ontbreken, dien je deze dus toe te voegen aan de pagina 'Schoolinformatie'.
Hierdoor zullen de medewerkers (indien zo staat ingesteld) zichtbaar worden voor de ouders.

Stap 1: Ga naar de module 'Schoolinformatie'.

Stap 2: Met het groene knop 'Toevoegen' rechtsboven kan je vervolgens collega's toevoegen.

Via onderstaand overzicht kun je de betreffende rollen selecteren waaruit je de medewerkers aan de Teaminfo toe wilt voegen:

Stap 3: Klik aan de rechterkant op 'Zoeken' om je selectie te bevestigen.

Zorg ervoor dat de betreffende personen aan de rechterkant staan.

Stap 4: Klik vervolgens op het groene vinkje  'Opslaan'.

Je kan eventueel ook de volgorde van de pagina 'Schoolinformatie' aanpassen door het icoon 'Volgorde aanpassen' te gebruiken.

Wanneer de medewerker toegevoegd is aan de lijst, dien je er enkel nog voor te zorgen dat deze online staat.

Stap 4: Klik op de optie 'Zet gebruiker online' om de medewerker op zichtbaar te zetten.

De medewerker dient ook rechten op berichten te hebben om ook voor ouders zichtbaar te zijn.

Medewerkers niet zichtbaar

Indien er binnen de App geen medewerkers beschikbaar zijn voor ouders dan staat de optie hiervoor in de module 'Schoolinformatie' niet aan.

Stap 1: Klik binnen de module op 'Instellingen'.

Stap 2: Zet vervolgens de optie 'Toon teaminformatie in Ouderportaal' op Ja en sla op:

Via de Ouderportaal App

Stap 1: Binnen de App kan je deze lijst vinden via de module 'Berichten'.

Stap 2: Vervolgens klik je op het onderdeel 'Team':