SEO instellen

SEO staat voor 'Search Engine Optimalisation' en wordt gebruikt om een website te laten stijgen in de zoekmachineresultaten. Klik met de rechtermuisknop, in de module 'Onderhoud', op de pagina waar je de SEO instellingen wilt toepassen. Vervolgens opent er automatisch een menu. Let op; je kunt deze knop pas aanklikken wanneer een pagina tekst of inhoud bevat.

'URL van pagina': vul hierin de zoekmachine vriendelijke URL van de webpagina. Deze zie je terug in de witte balk in je internetbrowser. Gebruik hiervoor liefst een of enkele door _ of - gescheiden zoekwoorden relevant voor die pagina.

'Titel venster': vul hierin de titel van de webpagina in. Deze titel wordt zichtbaar in het tabblad van de browser. Ook hier gebruik je een zoekwoord relevant voor de pagina. Gebruik niet de naam van je school of organisatie, deze staat er namelijk al automatisch voor.

'Omschrijving': vul hierin een omschrijving in van de webpagina. Dit is misschien wel de belangrijkste informatie aangezien deze in de zoekresultaten getoond wordt als beschrijving onder de link naar je website of specifieke webpagina. Je moet de zoeker ook binnen één tot twee seconden 'verleiden' om op jouw zoekresultaat te klikken en niet op die van de concurrent. Naast de titel speelt de omschrijving in dat proces een essentiële rol.

'Trefwoorden': vul hierin trefwoorden in die verband hebben of zouden kunnen hebben met de webpagina, met een maximum van 60. De trefwoorden hebben echter geen invloed op je rangschikking in de zoekresultaten.

Rangschikking in zoekmachine: het beste resultaat krijg je uiteindelijk als de teksten op de webpagina's zelfs goed aansluiten op de titel, url en omschrijving in de SEO instellingen. Maar uiteindelijk is je rangschikking in een zoekmachine afhankelijk van heel veel factoren, waaronder een aantal waar je zelf nauwelijks invloed op hebt.