Tijdelijke internet bestanden verwijderen tablet of smartphone

Het kan zijn dat je weleens tijdelijke internetbestanden (ook wel cache genoemd) moet verwijderen.
Dit is het geval wanneer bijvoorbeeld (bepaalde onderdelen van) een website niet meer goed werkt.

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je dit voor verschillende browsers kan doen.

Kies hieronder je smartphone type:
  1. Voor Android-gebruikers
  2. Voor iPhone-gebruikers

Android

Android-browser
  1. Open de Android-browser.
  2. Druk rechtsboven op de menutoets.
  3. Ga naar 'Instellingen'.
  4. Kies voor 'Privacy en beveiliging'.
  5. Ga naar 'Cache wissen'.
  6. Bevestig het verwijderen door op 'OK' te drukken.

Chrome
  1. Open Chrome.
  2. Druk op de menutoets.
  3. Ga naar 'Instellingen'.
  4. Kies voor 'Privacy'.
  5. Kies onderaan voor 'Browsergegevens wissen'.
  6. Selecteer 'Cache' en 'Cookies en sitegegevens'.
  7. Bevestig het verwijderen door op 'Wissen' te drukken.

Firefox
  1. Open Firefox.
  2. Druk rechtsboven op de menutoets.
  3. Ga naar 'Privacy'.
  4. Kies onder het kopje 'Privégegevens wissen' voor 'Nu wissen'.
  5. Vink 'Cookies & actieve aanmeldingen', 'Buffer', 'Offline websitegegevens' en 'Website-instellingen' aan.
  6. Bevestig het verwijderen door op 'Gegevens wissen' te drukken.

Samsung-browser
  1. Open de Samsung-browser.
  2. Druk rechtsboven op de menutoets.
  3. Ga naar 'Instellingen'.
  4. Kies voor 'Privacy'.
  5. Kies voor 'Persoonlijke gegevens verwijderen'.
  6. Vink 'Buffer', 'Cookies' en 'Offline websitegegevens' aan.
  7. Bevestig het verwijderen door op 'Gereed' te drukken.

iPhone (iOS)

Chrome
  1. Open Chrome.
  2. Druk rechtsboven op de menutoets.
  3. Ga naar 'Privacy'.
  4. Kies voor 'Cachegeheugen wissen'.
  5. Bevestig het verwijderen door op 'Cachegeheugen wissen' te drukken.
  6. Ga naar 'Cookies/sitegegevens wissen'.
  7. Bevestig het verwijderen door op 'Cookies/sitegegevens wissen' te drukken.

Firefox
  1. Open Firefox.
  2. Druk rechtsboven op het getal dat het aantal actieve tabbladen aangeeft.
  3. Open de instellingen via het tandwiel-icoon.
  4. Kies voor onder het kopje 'Privacy' voor 'Privégegevens wissen'.
  5. Vink 'Buffer', 'Cookies' en 'Offline websitegegevens' aan.
  6. Bevestig het verwijderen door op 'Privégegevens wissen' te drukken.

Safari
  1. Open uw instellingen.
  2. Kies voor 'Safari'.
  3. Kies onderaan voor 'Wis geschiedenis en websitedata'.
  4. Bevestig het verwijderen door op 'Wis geschiedenis en data' te drukken.