E-mail headers volledig weergeven

Behalve de zichtbare inhoud, bevat een e-mail informatie die je niet automatisch ziet. Dat zijn de e-mailheaders. In die headers staat bijvoorbeeld beschreven vanaf welke server het bericht wordt verzonden en via welke servers het bericht bij de ontvanger aankomt. De informatie uit e-mailheaders is handig bij het onderzoeken van eventuele problemen. Mochten er onverhoopt problemen zijn met het ontvangen van e-mails dan kan onze helpdesk je om de e-mail header vragen.

Hoe je dat precies doet in de verschillende e-mailprogramma's, vind je hieronder:

Apple Mail
Selecteer de betreffende e-mail.
Klik in het menu op 'Weergave'.
Klik op 'Bericht'.
Kies voor 'Alle kopteksten'.
Je ziet nu de volledige e-mail inclusief headers.

BasisOnline Webmail
Selecteer de betreffende e-mail.
Zorg ervoor dat het leesvenster is ingeschakeld, zodat de e-mail rechts of onder de lijst wordt weergegeven.
Klik op het groene pijltje 'Berichten headers' tussen de afzender/ontvanger en de inhoud van het bericht.
Je ziet nu de volledige e-mail headers.

Gmail
Open de betreffende e-mail.
Klik op het pijltje rechts van de 'reply'-knop.
Klik op 'Origineel weergeven'.
Je ziet nu de volledige e-mail inclusief headers.

Mozilla Thunderbird
Open de betreffende e-mail.
Klik op 'View'.
Klik op 'Message Source'.
Je ziet nu de volledige e-mail inclusief headers.

Outlook 2007
Dubbelklik op de betreffende e-mail. De e-mail opent nu in een nieuw venster.
Klik bovenin bij 'Opties' op de maximaliseerknop.
Je ziet in het veld 'Internet headers' de volledige e-mail inclusief headers.

Outlook 2010
Dubbelklik op de betreffende e-mail. De e-mail opent nu in een nieuw venster.
Klik linksboven op de 'File/Bestand'-knop.
Klik op 'Info'.
Klik op 'Properties'.
Je ziet in het veld 'Internet headers' de volledige e-mail inclusief headers.

Outlook 2013+
Dubbelklik op de betreffende e-mail. De e-mail opent nu in een nieuw venster.
Klik linksboven op de 'Bestand'-knop.
Klik op 'Eigenschappen'.
Je ziet onder in het venster in het veld 'Internetheaders' de volledige e-mail headers.

Outlook.com
Klik met de rechtermuisknop op de betreffende e-mail.
Kies 'Bron van bericht weergeven'.
Je ziet nu de volledige e-mail inclusief headers.