Bericht aan alle leerkrachten van de groep

Als ouder kan je bij het aanmaken van een bericht ervoor kiezen om direct alle leerkrachten te benaderen van de betreffende geselecteerde groep.

Dit doe je als volgt:
  1. Via de Ouderportaal Website
  2. Via de Ouderportaal App

Via de Ouderportaal Website

Stap 1: Ga naar de module 'Berichten'.

Je krijgt het overzicht Berichten te zien:

Stap 2: Klik hier op het groene plus-icoon 'Bericht sturen' om een nieuw bericht aan te maken.

Stap 3: Vervolgens kies je de betreffende groep van de leerkracht(en) waaraan je het bericht wilt versturen:

Hier staan als ouder enkel de groep(en) waar je kind(eren) aan gekoppeld zijn.
Andere groepen zijn hier niet zichtbaar.
Indien de school naast de standaard Jaargroepen ook gebruik maakt van Samengestelde groepen, ook wel combinatiegroepen genoemd, komen deze ook in het overzicht terug waarbij alle leerkrachten van de betreffende geselecteerde samengestelde groep te selecteren zijn.

Stap 4: Tot slot klik je hier bij het venster 'Groepsleerkracht(en)' op de optie 'Alle leerkrachten'.

Je komt nu in het scherm terecht waar je het bericht kan opstellen richting de groepsleerkracht(en).

Type hier je bericht in het tekstveld onderin:

Stap 5: Verstuur een bericht richting de groepsleerkracht(en) door op het verstuur-icoon 'Bericht sturen' te klikken.

De groepsleerkracht(en) zullen op de hoogte worden gebracht van je gestuurde bericht(en).

Via de Ouderportaal App

Stap 1: Ga naar de module 'Berichten':

Stap 2: Klik op het plus-icoon om een nieuw bericht te maken:

Stap 3: Vervolgens kies je de betreffende groep van de leerkracht(en) waaraan je het bericht wilt versturen:

Stap 4: Klik zoals hierboven aangegeven op 'Alle leerkrachten' van de betreffende geselecteerde groep.

Stap 5: Je komt nu in het scherm terecht waar je het bericht kan opstellen richting de groepsleerkracht(en).

Type hier je bericht in het tekstveld onderin:

De groepsleerkracht(en) zullen op de hoogte worden gebracht van je gestuurde bericht(en).