Tijdelijke internetbestanden (cache) verwijderen PC

Het kan zijn dat je weleens tijdelijke internetbestanden (ook wel cache genoemd) moet verwijderen.
Dit is het geval wanneer bijvoorbeeld (bepaalde onderdelen van) een website niet meer goed werkt.

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je dit voor verschillende browsers kan doen.

Kies hieronder je webbrowser:
  1. Google Chrome
  2. Mozilla Firefox
  3. Apple Safari
  4. Microsoft Edge
  5. Microsoft Internet Explorer 11

Google Chrome

Stap 1: Klik rechtsboven op het menu-icoon (3 puntjes rechtsboven).

Stap 2: Klik in het menu op 'Geschiedenis'.
Indien er een sub-menu verschijnt, klik je nog eens op 'Geschiedenis'.

Stap 3: Klik op de knop 'Browsegegevens wissen'.

Stap 4: Selecteer in het selectie-menje de optie 'Alles'.

Stap 5: Vink de optie 'Gecachte afbeeldingen en bestanden' aan.

Stap 6: Klik op de knop 'Gegevens wissen'.

Mozilla Firefox

Stap 1: Klik rechtsboven op het menu-icoon (3 streepjes rechtsboven).

Stap 2: Klik op 'Bibliotheek' > 'Geschiedenis' > 'Recente geschiedenis wissen'.

Stap 3: Zet de optie 'Te wissen tijdsperiode' op 'Alles'.

Stap 4: Vink de optie 'Buffer' aan.
De buffer is de 'cache'.

Stap 5: Klik op de knop 'OK'.

Apple Safari

Stap 1: Ga bovenin de naar de menubalk en klik hier op 'Voorkeuren'.

Stap 2: Open het tabblad 'Geavanceerd'

Stap 3: Vink onderaan de optie 'Toon Ontwikkel-menu in menubalk' aan.

Stap 4: Ga nogmaals bovenin naar de menubalk en klik nu op het menu 'Ontwikkel'.

Stap 5: Klik hier op 'Leeg caches'.

Microsoft Edge

Stap 1: Klik rechtsboven op het menu-icoon (3 puntjes rechtsboven).

Stap 2: Klik in het menu op 'Geschiedenis'.

Stap 3: Klik op de knop 'De hele geschiedenis verwijderen'.

Stap 4: Vink de optie 'tijdelijke diensten en bestanden' aan.

Stap 5: Klik op de knop 'Verwijderen'.

Internet Explorer 11

Stap 1: Klik op het tandwiel-menu rechtboven (genaamd 'Extra').

Stap 2: Klik vervolgens op 'Internetopties'.

Stap 3: Klik vervolgens op 'Verwijderen...'.

Stap 4: Vink hier de optie 'Tijdelijke internetbestanden' aan.

Stap 5: Klik op 'Verwijderen'.