Nieuws, Agenda & Fotoalbum

Je kunt heel eenvoudig aan iedere gewenste pagina een Nieuws, Fotoalbum of Agenda blok toevoegen. Handig wanneer je bijvoorbeeld specifiek groepennieuws op de groepenpagina wilt tonen, een pagina wil aanvullen met wat content, bijvoorbeeld met een fotoalbum slider/slideshow of een specifieke agenda wilt plaatsen, bijvoorbeeld van de OR.

Je doet dit met behulp van een 'Gadget'.

Je moet wel eerst een kalender, nieuws categorie en/of fotoalbum hebben aangemaakt, voordat je deze kan koppelen aan een gadget.

Handig om te weten is dat je meerdere gadgets op één pagina kunt aanmaken.

Stap 1: Ga via de module 'Onderhoud' naar de pagina waar je een Gadget wilt invoegen.

Stap 2: In de editor kies je voor 'Gadget invoegen'.

Stap 3: Het 'Gadget venster' opent nu.
Je ziet naast de HTML code tab (die gebruik je voor het insluiten van Youtube video's of Google maps) drie tabs, Kalender, Nieuws en Album.

Stap 4: Kies de gewenste gadget die je wilt aanmaken. Je kunt nu kiezen welke Kalender, Nieuwscategorie of fotoalbum je wilt koppelen aan de betreffende gadget.

Je kunt zelf kiezen welke instellingen je wilt gebruiken. Het beste is om het gewoon uit te proberen en om te zien wat een bepaalde instelling precies inhoudt wanneer de gadget aan de 'voorkant' van je website wordt getoond.

Stap 5: Klik op 'OK', sla de pagina met de net aangemaakt gadget op en je ziet de gadget terug op de betreffende pagina.