Overige informatie

Eenvoudig Word bestanden converteren naar PDF formaat

Als u niet wilt dat een Word-document bewerkt wordt, kunt u deze opslaan als PDF. Dit is een praktische en nette oplossing indien er bijvoorbeeld nieuwsbrieven van de website bekeken of gedownload kunnen worden. Word-bestanden kunnen namelijk bewerkt, terwijl dit bij PDF bestanden niet zomaar gaat.

In Microsoft Office 2010 is deze mogelijkheid standaard aanwezig. In Microsoft Office 2007 is hiervoor een plugin beschikbaar. Kijk hiervoor onderaan deze pagina. Indien u vanuit Microsoft Office 2003, of andere programma's een PDF wilt maken, is er een andere oplossing nodig.

Microsoft Office 2010 en hoger
In†Microsoft Office 2010 en hoger is deze mogelijkheid standaard aanwezig. U hoeft hier dus niets voor te downloaden. Om een bestand als PDF op te slaan, kiest u linksboven 'Bestand > Opslaan als'. Kies bij
'Opslaan als' de optie 'PDF'.

Microsoft Office 2007
Voor de†Microsoft Office 2007 gebruikeris er ook nog een andere optie. Op de Microsoft website kan een programma gedownload worden. Na installatie van dit programma kunt u vanuit alle Office Applicaties gewoon† "Opslaan als > PDF" kiezen. Dit programma kunt u hier downloaden:

Invoegtoepassing voor Microsoft Office 2007: Microsoft Opslaan als PDF of XPS

Microsoft Word 2003
Met het programma DoPDF kan een Word-bestand in een handomdraai omgezet worden in een PDF bestand. DoPDF is eigenlijk een printer. Zo zal deze zich ook installeren. Echter wordt er geen papieren versie afgedrukt. De printer zet het bestand enkel om in PDF.

Stap 1: Surf naar†http://www.dopdf.com, download en installeer de applicatie. Deze is geheel gratis.
Stap 2: Open of maak een Microsoft Word bestand. Sla deze gewoon op de bekende manier op, dus gewoon als een Word bestand. Vervolgens kiest u de optie "Afdrukken" .
Stap 3: Selecteer de juiste printer, u kiest hier voor doPDF. Klik vervolgens op OK.
Stap 4: Er verschijnt een scherm waarin gevraagd word waar het nieuwe PDF bestand opgeslagen mag worden en welke naam deze mag dragen. U kunt nog aanvinken of u wenst dat elk PDF bestand in deze map wordt opgeslagen.
Stap 5: Klaar! Het PDF bestand zal openen in Acrobat Reader of een andere PDF reader. Nu kunt u het PDF indien gewenst op de website plaatsen.

Opmerking: Ook afbeeldingen uit het Word bestand neemt doPDF over. Alles kan dus wel in Word gemaakt worden, op de manier zoals u gewend bent.