Klantenservice

Eenvoudig Word bestanden converteren naar PDF formaat

Indien je niet wil dat een Word-document bewerkt wordt, kan je deze opslaan als PDF.

Dit is een praktische en nette oplossing indien er bijvoorbeeld nieuwsbrieven van de website bekeken of gedownload kunnen worden.
Word-bestanden kunnen namelijk worden bewerkt, terwijl dit bij PDF bestanden niet zomaar mogelijk is.

In Microsoft Office 2010 is exporteren/opslaan naar PDF standaard aanwezig.

In Microsoft Office 2007 is hiervoor een Service Pack beschikbaar.
Indien je vanuit Microsoft Office 2003, of andere programma's een PDF wilt maken, is er een andere oplossing nodig.

1. Microsoft Office 2010 en hoger
  2. Microsoft Office 2007
  3. Microsoft Word 2003

Microsoft Office 2010 en hoger

In Microsoft Office 2010 en hoger is deze mogelijkheid standaard aanwezig.

Je hoeft hier dus niets voor te downloaden.

Stap 1: Om een bestand als PDF op te slaan, kiest je linksboven 'Bestand > Opslaan als'.

Stap 2: Kies bij 'Opslaan als' de optie 'PDF'.

Microsoft Office 2007

Voor de Microsoft Office 2007 gebruiker is deze mogelijkheid standaard vanaf Service Pack 2 aanwezig.

Zorg er dus voor dat je minimaal Service Pack 2 geïnstalleerd hebt staan.

Is dat niet het geval of bij twijfel kan je altijd de Windows Update functie laten draaien of de betreffende Service Pack downloaden van de officiële website van Microsoft.

Microsoft Word 2003

Met het programma DoPDF kan een Word-bestand in een handomdraai omgezet worden in een PDF bestand.
DoPDF is eigenlijk een printer.
Zo zal deze zich ook installeren. Echter wordt er geen papieren versie afgedrukt. De printer zet het bestand enkel om in PDF.

Stap 1: Surf naar http://www.dopdf.com, download en installeer de applicatie. Deze is geheel gratis.

Stap 2: Open of maak een Microsoft Word bestand. Sla deze gewoon op de bekende manier op, dus gewoon als een Word bestand.

Stap 3: Vervolgens kiest je de optie 'Afdrukken'.

Stap 4: Selecteer de juiste printer, je kiest hier voor doPDF.

Stap 5:Klik vervolgens op OK.

Stap 6: Er verschijnt een scherm waarin gevraagd word waar het nieuwe PDF bestand opgeslagen mag worden en welke naam deze mag dragen.
Je kan nog aanvinken of je wenst dat elk PDF bestand in deze map wordt opgeslagen.

Stap 7: Klaar! Het PDF bestand zal openen in Acrobat Reader of een andere PDF reader.
Daarnaast kan je het PDF indien gewenst op de website plaatsen.

Opmerking: Ook afbeeldingen uit het Word bestand neemt doPDF over.
Alles kan dus wel in Word gemaakt worden, op de manier zoals je gewend bent.