Beveiligen

Mappen en pagina's zijn eenvoudig te beveiligen middels de optie 'Beveiligen' in het 'Onderdelen Menu' binnen de module 'Ouderhoud' van het CMS.

Stap 1:
Ga naar de module 'Onderhoud'.

Stap 2: Klik met je rechtermuisknop op de webpagina die je wilt beveiligen.

Stap 3: In het daaropvolgende venster kun je een 'Gebruiksnaam' en 'Wachtwoord' invoegen.
Rechts in het venster klik je op het slotje met het groene plusje voor 'Toevoegen'.

Wanneer bezoekers vervolgens klikken op de zojuist-beveiligde pagina, kunnen enkel de pagina bekijken indien zij beschikken over de 'Gebruikersnaam' en 'Wachtwoord' die je zojuist hebt aangemaakt.

De gebruikersnaam en wachtwoord dienen wel gedeeld te worden met de bezoekers (bijvoorbeeld ouders) welke de pagina mogen bekijken.

Stap 4: Selecteer de aanvinkoptie 'Ook toepassen op onderliggende items' als je niet alleen de hoofdpagina maar ook meteen alle onderliggende (sub)pagina's wilt beveiligen.