Meldingen (status) Ouderkoppeling

Op de pagina 'Ouderkoppeling' kan je verschillende statussen vinden onder de naam van een ouder.

Alle statussen kan je hier vinden:
  1. Nog geen reactie AVG
  2. Info privacy instelling
  3. E-mail niet gevalideerd
  4. Actie vereist!
  5. Een rode achtergrond

Stap 1:
Ga naar de module 'Beheer'.

Stap 2: Vervolgens ga je naar 'Ouders' aan de linkerkant.

Stap 3: Klik je op het icoon 'Ouderkoppeling'  achter de naam van de betreffende groep:

Op de pagina van de ouderkoppeling kan je vervolgens onder de naam van de ouder verschillende statussen zien:

Nog geen reactie AVG

Deze status geeft aan dat de ouder nog voor een eerste keer moet inloggen.

Hierdoor is er dus nog geen toestemming gegeven voor het verwerken van de gegevens binnen het systeem.

Info privacy instelling

Deze status geeft aan dat de ouder niet op voor AVG-gerelateerde vragen toestemming heeft gegeven.

Klik op het bewerk-icoon om te kijken of welke AVG-gerelateerde toestemmingen niet zijn gegeven.

E-mail niet gevalideerd

De ouder heeft een account aangemaakt maar zijn e-mailadres nog niet gevalideerd.

Zolang dit niet gebeurt is kan het account niet gevalideerd of gebruikt worden.

Wanneer je op het bewerk-icoon klikt kan je de validatiemail eventueel opnieuw sturen.

Actie vereist!

Dit geeft aan dat er voor het account van het kind een actie is vereist.

De ouder kan bijvoorbeeld een verzoek tot verwijderen van het kind hebben ingegeven.

Wanneer je op het bewerk icoon klikt kun je zien welke actie vereist is.

Een rode achtergrond

Dit wilt zeggen dat er actie vereist is van de beheerder/leerkracht.

Bijvoorbeeld het goedkeuren van een profiel.

Klik op het bewerk icoon om deze actie uit te voeren.