Gegevens van ouders raadplegen

Op deze pagina lees je hoe je de gegevens van ouders opvraagt en hoe je ouders als gescheiden instelt.

Je kan de gegevens van ouders raadplegen via pagina 'Ouderkoppeling' .
  1. Als beheerder
  2. Als leerkracht
  3. Via de pagina Ouderkoppeling
  4. Ouders als gescheiden instellen
  5. Gegevens ouder wijzigen
  6. Gegevens ouders uitdraaien

Als beheerder

Ga hiervoor naar de module 'Beheer'.

Vervolgens klik je op 'Ouders'.

Daarna klik je op de knop 'Ouderkoppeling' achter de groep van je kind.

Als leerkracht

Klik op de module 'Groepen'.

Klik vervolgens op de knop 'Ouderkoppeling' van je groep.

Via de pagina Ouderkoppeling

Stap 1: Klik op de 'bewerk-knop' achter de naam van het kind.

Stap 2:Op de volgende pagina zie je dan de gegevens van de ouders en verdere gegevens die door de ouder ingegeven zijn over het kind, waaronder de "Belangrijke informatie voor school".

Stap 3:Op deze pagina kan je het e-mailadres van de ouders wijzigen alsook aangeven of de ouder een klassenouder is. Andere gegevens kan je enkel inzien.
Indien je als beheerder/leerkracht het e-mail adres wijzigt dan krijgt de ouder hiervan ook een bevestiging.

Ouders als gescheiden instellen

Onder het kopje 'Overige instellingen' zie je de optie om de ouder als gescheiden in te stellen.
De optie om ouders als gescheiden in te stellen heeft betrekking op twee modules:

Gesprekkenplanner: Een ouder aanvinken als gescheiden ouder zorgt ervoor dat beide ouders een mogelijkheid krijgen om zich individueel in te schrijven voor een gesprek.

Intekenen: Indien gescheiden ouders aangevinkt zijn, krijgen beide ouders onafhankelijk van elkaar een inteken-verzoek. Het formulier kan dan ook onafhankelijk van elkaar door beide ouders ingevuld worden.

Gegevens ouder wijzigen

Het is niet mogelijk om als school de gegevens van de ouder te wijzigen, met uitzondering van het e-mailadres.

Gegevens kunnen door de ouder zelf worden aangepast via 'Mijn Accountgegevens'.

Het e-mailadres kan je als school voor een ouder wijzigen. Wanneer je de wijziging opslaat, zal de ouder hiervoor een bevestigingsmail op zijn/haar nieuwe e-mailadres ontvangen met het verzoek dit te bevestigen.
Wanneer de ouder de bevestiging gegeven heeft, zal je het nieuwe e-mailadres ook terugzien via de 'Ouderkoppeling'.

Gegevens ouders uitdraaien

Het is ook mogelijk om de gegevens van ouders uit te draaien middels een Excel- en PDF-bestand.
Dit doe je per groep.

Meer informatie hierover vind je op de pagina 'Overzicht oudergegevens genereren'.