ParnasSys/ESIS | Gegevens van ouders verwerken

Op moment dat ouders de NAW gegevens wijzigen, zoals een telefoonnummer, dien je deze in het LAS door te voeren.

Meer weten over waar ouders de gegevens wijzigen?
Bekijk dan de pagina 'Persoonlijke gegevens wijzigen'.

De gegevens uit het LAS zijn leidend.
Zorg ervoor dat deze altijd actueel zijn op basis van de wijzigingen die ouders via het Ouderportaal doorgeven.

De beheerder van de koppeling ontvangt een e-mail met daarin de informatie om deze in het Ouderportaal te bekijken en in het LAS te wijzigen.

Berichtgeving & meldingen komen altijd uit bij de beheerder(s) van de koppeling:
  • Mutatie e-mails (m.b.t. profielen-informatie)
  • Wijzigingen gegevens (m.b.t. het verwerken van gegevens van ouders in het LAS)
Meer hierover lees je op de pagina 'Aanzetten koppeling in Ouderportaal Beheer'.

Gegevens inzien & verwerken

Nadat je de e-mail ontvangen hebt om de gegevens van de ouder/verzorger te verwerken, volg je hiervoor onderstaande stappen:

Stap 1: Ga in het Ouderportaal naar de module  'Beheer'.

Stap 2: Vervolgens klik je op 'Ouders'.

Stap 3: Daarna klik je op de knop 'Ouderkoppeling' achter de groep van het kind van de betreffende ouders/verzorgers in zitten:

Stap 4: Vervolgens klik je hier de leerling aan en zie je bij de ouder/verzorger de volgende melding staan:

"De ouder heeft wijzigingen voorgesteld aan de gegevens. Klik om de wijzigingen te bekijken".

Stap 5: Klik op deze melding vanuit waar je de gegevens in het scherm 'Suggesties voor wijzigen persoonlijke gegevens' kan inzien:

Nu zal je het NAW gegeven in het LAS moeten actualiseren:
  • Zijn de gegevens verwerkt? Ga dan door naar de volgende stap.
  • Wil je de gegevens op een later moment verwerken? Klik dan rechtsboven op 'Sluiten'.

Stap 6: Kies bij Wijzigingen verwerkt? voor de optie  'Ja, ik heb de wijzigingen verwerkt in ParnasSys'.

Stap 7: Klik tenslotte op 'Opslaan'.

De gegevens zullen bij de eerstvolgende import in het Ouderportaal worden bijgewerkt.

Ouders zien de gewijzigde gegevens via de 'Account Instellingen' terug. Medewerkers via de 'Ouderkoppeling'.
Een import gebeurd altijd tijdens de nacht en gegevens zijn daardoor de volgende dag beschikbaar.