Klantenservice

Tips voor 'klassikaal' toetsen van de weekstof

Naast weekopdrachten met vragen die de kinderen aan het begin van de nieuwe lesweek op school inleveren (mocht jouw school kinderen wekelijks of tweewekelijks een 'lespakket' laten ophalen), zijn er natuurlijk ook voldoende mogelijkheden online om de kinderen uit jouw groep te toetsen.
 1. Voor simpel en snel toetsen aan de hand van meerkeuze vragen of korte open vragen, kunnen tools als Kahoot gebruikt worden. Met Kahoot kan je live quizen, dus hierbij spreek je vooraf af wanneer de toets is zodat de kinderen online zijn én alvast de Kahoot app gedownloaden hebben op smartphone of tablet. Niet alleen een leuke manier om de kinderen toch samen met klasgenoten bezig te laten zijn, maar ook nuttig voor een snelle formatieve toetsing en actieve herhaling van stof.

  Weet je niet hoe te beginnen, even zoeken op Google geeft veel Nederlandstalige instructies. Inspiratie nodig? Dat vind je ondermeer hier.

  Alternatief is het wat minder bekende Quizizz
   
 2. Wil je toetsen met plaatjes of langere antwoorden, dan werken gratis tools als Microsoft Forms en Google Forms (Quiz) beter. Ook hier kun je automatische punten en (persoonlijke) feedback geven. Aan jou de keuze of je een tijdslimiet op het formulier zet of het open laat tot iedereen de toets heeft ingevuld natuurlijk.
   
 3. Een stuk uitgebreider en daarmee ook wat minder laagdrempelig om mee te starten is Go Formative. GoFormative is een gratis feedbacktool. Hiermee kun je lesmateriaal en vragen erover klaarzetten voor de leerlingen. Indien je het werken hiermee vooraf afspreekt met kinderen en ouders kan je live te zien waar iedere leerling mee bezig is en daarop inspelen met feedback of cijfers. De kinderen zien deze feedback dan meteen. 
Terug