Ouder valideren

Nadat een ouder zich heeft aangemeld én zijn of haar mailadres heeft geverifieerd,
dient de aanvraag als laatste stap door de school goedgekeurd te worden.

Ouders bevestigen in eerste instantie hun account via het door hen opgegeven e-mailadres.
Er wordt een e-mail gestuurd naar dit e-mailaccount met een bevestigingsmail.
In deze mail staat een link om het account te bevestigen.

Wanneer de ouder de link bevestigd heeft, is de laatste stap om als school het account van de ouder te valideren.

1. Als beheerder
  2. Als leerkracht

Als beheerder

Stap 1: Klik op de module  'Beheer'.

Stap 2: Vervolgens klik je op de knop 'Ouders'.

Stap 3: Klik vervolgens achter de betreffende groep op de knop 'Ouderkoppeling.

Stap 4: Selecteer vervolgens op  'Bewerken' achter de betreffende leerling.

Stap 5: Vervolgens kan je bij het kopje 'Validatie profiel', onder de persoonlijke gegevens van de betreffende ouder, het account goed- of afkeuren:

Stap 6: Sla je keuze op door onderaan de pagina op de knop 'Opslaan' te klikken.

Gevolg: De ouder krijgt per e-mail een bevestiging toegestuurd dat het account is gevalideerd.

Als leerkracht

Stap 1: Klik op de module 'Groepen'.

Stap 2: Klik vervolgens achter de betreffende groep op de knop 'Ouderkoppeling'.

In het volgende scherm zie je dat de leerling wiens ouder nog geaccordeerd moet worden gearceerd is en bovenaan is geplaatst.
Selecteer in dit scherm de betreffende leerling:

Stap 3: Vervolgens kan je bij het kopje 'Validatie profiel', onder de persoonlijke gegevens van de betreffende ouder, het account goed- of afkeuren:

Stap 4: Sla je keuze op door onderaan de pagina op de knop 'Opslaan' te klikken.

Gevolg: De ouder krijgt per e-mail een bevestiging toegestuurd dat het account is gevalideerd.