Het Overblijven instellen

Op deze pagina wordt uitgelegd welke instellingen waarop van toepassing zijn binnen de module 'Overblijven'.

1. Instellingen benaderen
  2. Opvang personeel
  3. Standaard opvangrooster
  4. Opvangrooster

Instellingen benaderen

Stap 1: Ga naar de module  'Overblijven'.

Stap 2: Klik aan de linkerkant op 'Instellingen'.

Stap 3: Kies aansluitend één van onderstaande opties die je wilt gaan instellen.

Opvang personeel

Het is mogelijk om opvangpersoneel toe te kennen aan de verschillende opvangmomenten.

Het aanmaken kan je doen via de knop 'Opvang personeel'.

Het opvangpersoneel moet eerst aangemaakt worden.
Opvangpersoneel kan bestaan uit gebruikers van het Ouderportaal (teamleden) en externen, bijvoorbeeld ouders of een externe organisatie.

Standaard opvangrooster

Via de knop 'Standaard opvangrooster' kan je direct het opvangpersoneel koppelen aan één of meerdere opvangmomenten.

Dat doe je door het betreffende opvangmoment te bewerken:

Elk opvangmoment heeft zijn eigen knop 'Bewerken'.

Na het aanklikken van deze knop kom je in het volgende overzicht, welke per opvangmoment is in te stellen of te wijzigen:

Opvangrooster

Het opvangrooster stel je op deze manier per week in voor elk opvang moment.

Met de optie 'Opvangrooster' is het opvangrooster per dag in te stellen.

Wanneer het opvangpersoneel per moment wisselt, is dit aan te bevelen.

Instellen doe je door het betreffende opvangmoment te bewerken.

Elk opvangmoment heeft zijn eigen knop 'Bewerken'.