Video / Filmpje

Wanneer je een filmpje wilt gebruiken op de website, kan dit middels een 'Gadget' door de video in te sluiten.

Je gebruikt hiervoor een video-hosting platform zoals YouTube of Vimeo.

Deze manier zorgt er tevens voor dat je het filmpje niet apart hoeft te uploaden in jullie website en neemt daardoor geen extra ruimte in beslag.

Een video insluiten

Stap 1: Ga naar de website van het hostingplatform, zoals hieronder vermeld:
Stap 2: Ga naar het betreffende filmpje dat je wilt gebruiken en aan je kanaal hebt toegevoegd.

Video uploaden en toevoegen
Voor YouTube hebben we een instructie gemaakt. Volg deze op de pagina 'Tips voor video instructies aan je groep'.

Stap 3: Klik vervolgens onder het filmpje de optie 'Delen' aan.

Stap 4: Aansluitend kies je voor 'Insluiten' en stel je het formaat in op '560 x 315'.
Aan de instellingen hoef je in principe verder niets te wijzigen.
Je laat alle opties uitgevinkt staan.

Stap 5: Vervolgens verschijnt de embedcode. Deze kopieer je vervolgens.

De code ziet er zo uit:
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/[hier staat het id in naar de video]" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Zie aansluitend voor deze stappen ook onderstaande afbeeldingen.

Stap 6: Nadat je de embedcode van je video hebt gekopieerd, ga je weer terug naar de website beheeromgeving (CMS).

Hier kan je vervolgens een Gadget invoegen op de pagina waar je het filmpje wilt weergeven.

Stap 7: Ga eerst naar de pagina.
In de editor kies je voor 'Gadget invoegen':

Stap 8: Vervolgens plak je de code in het venster bij HTML code.

Klik na het plakken van de code op 'OK'.

Je ziet het Youtube-filmpje in het CMS nog niet direct.
Je ziet nu enkel een blokje, zoals hieronder weergegeven, met de naam 'Gadget'.

Dit is de container waar het filmpje in terecht komt:

Eindresultaat
Uiteindelijk is dit het resultaat op de pagina van jullie website: