Youtube video

Wanneer je een filmpje wil gebruiken op de website, kan dit middels een 'Gadget' door de video in te sluiten. Deze manier zorgt er tevens voor dat je het filmpje niet apart hoeft te uploaden in jullie website en neemt daardoor geen extra ruimte in beslag.

Je zoekt eerst het filmpje op bijv. Youtube op dat je wilt insluiten.

Onder het filmpje zijn altijd diverse opties weergegeven. Je volgt hiervoor onderstaande stappen:

Stap 1: Klik onder het filmpje de optie 'Delen' aan.

Stap 2: Vervolgens kies je voor 'Insluiten' en stel je het formaat in op '560 x 315'.

Aan de instellingen bij hoef je in principe verder niets te wijzigen. Je laat alle opties uitgevinkt.

Stap 3: Vervolgens verschijnt de embedcode. Deze kopieert je. Zie aansluitend voor deze stappen ook onderstaande afbeeldingen.

Stap 4: Vervolgens ga je weer terug naar de website beheeromgeving (CMS). Hier kun je vervolgens een Gadget invoegen op de pagina waar je het filmpje wilt weergeven.

Stap 5: Ga eerst naar de pagina. In de editor kies je voor 'Gadget invoegen'.

Stap 6: Vervolgens plak je de code in het venster dat verschijnt. Klik na het plakken van de code op 'OK'.

Je ziet het Youtube-filmpje in het CMS nog niet direct. Je ziet nu enkel een blokje, zoals hieronder weergegeven, met de naam 'Gadget'.
Dit is de container waar het filmpje in terecht komt.

Het resultaat op de website: