Domeinnaam verhuizen naar BasisOnline

Stappenplan voor het verhuizen van een extern domein naar BasisOnline.

Een domeinnaam naar ons toe verhuizen
  1. Vraag het verhuistoken op bij je huidige registrar. Je huidige registrar beschikt over het token (uniek identificatienummer) dat je nodig hebt voor de verhuizing van je domeinnaam. Ga bij de registrar na hoe je het verhuistoken kunt aanvragen, dit verschilt per registrar. De registrar is verplicht om binnen 5 dagen na de aanvraag het token aan je over te dragen.

2. Je geeft ons, dat kan via een helpdesk ticket of via development@basisonline.nl, het verzoek om je domeinnaam naar BasisOnline te verhuizen en geeft ons hiervoor het verhuistoken dat je van je huidige registrar hebt ontvangen.
  3. Wij regelen verder de verhuizing. Het is wel belangrijk dat als je e-mail of andere zaken op web- of mailserver niveau geregeld hebt bij die huidige registrar, dit aan ons door te geven. Vraag hiervoor een overzicht van de huidige DNS gegevens op, en stuur deze mee in het verzoek om de domeinnaam te verhuizen.

Het verhuizen van een domeinnaam is niet hetzelfde als het verhuizen van je website.
Het is verder goed te weten dat je altijd mag verhuizen, maar het kan zijn dat je abonnement bij je registrar daarna nog doorloopt.