Aanmelden Ouderportaal

Je leest hier alle informatie die nodig is om je aan te melden bij het Ouderportaal van de school.

Is je kind verhuisd van school waar ze ook het BasisOnline Ouderportaal gebruiken? Dan dien je voor de nieuwe school alsnog een nieuw account aan te maken!

Aanmelden kan enkel via de webversie (website) van het Ouderportaal.
Aanmelden kan niet via de Ouderportaal App.

Wil je je als 'tweede ouder/verzorger' aanmelden, dan kan dit ook door onderstaande stappen te doorlopen.
- Een tweede ouder/verzorger moet altijd opnieuw worden aangemeld via het Ouderportaal.
- De school draait een nieuwe token uit voor jouw kind, welke al gekoppeld is aan het eerste ouder/verzorger account.

Aanmelden via de website

Stap 1: Surf op het internet naar ouders.basisonline.nl.

Stap 2: Je ziet vervolgens een inlogscherm.
Kies de éérste keer voor de optie 'Ik heb nog geen account'.

Stap 3: Vul het token in die je van de school ontvangen hebt. Vervolgens klik je op het  icoon om jouw kind(eren) te selecteren. Vul vervolgens de overige gegevens in en klik rechts onderin op 'Opslaan'.

Stap 4: Controleer op het volgende scherm je gegevens nauwkeurig. Indien deze helemaal correct zijn, bevestig deze dan door rechts onderin op 'Opslaan' te klikken. Klik op de 'Terug'-knop om ingevoerde gegevens eventueel nog te corrigeren.

Stap 5: Je ontvangt nu een mail met daarin een link. Klik op deze link om je e-mailadres te bevestigen.

Stap 6: Wanneer alles goed is ingevuld, wordt de school op de hoogte gesteld. Zij zullen je account nog moeten valideren.

Wanneer de school je account gevalideerd heeft, krijg je hier opnieuw bericht van.
Vervolgens kan je aansluitend inloggen met de betreffende gegevens (gebruikersnaam + wachtwoord).