Ouder verwijderen

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je als beheerder of leerkracht een ouder uit het Ouderportaal verwijderd.

1. Als Beheerder
  2. Als Leerkracht
  3. Ouder zonder leerling koppeling verwijderen
  4. Ouder verwijderen als het kind niet meer in een groep zit

Als Beheerder

Stap 1: Klik op de module  'Beheer'.

Stap 2: Vervolgens klik je op de knop 'Ouders'.

Stap 3: Klik vervolgens achter de betreffende groep op de knop  'Ouderkoppeling'.

Stap 4: Selecteer vervolgens op 'Bewerken' achter de betreffende leerling.

Stap 5: Je kan de betreffende ouder vervolgens verwijderen door op het kruisje achter zijn of haar naam te klikken.

Stap 6: Vervolgens krijg je het scherm 'Ontkoppel ouder' te zien waarna je het vinkje 'Ontkoppel' aanvinkt om de ontkoppeling te bevestigen.

Je krijgt nu een scherm te zien, indien de ouder niet gekoppeld is aan een andere leerling, dat je de ouder ook kan verwijderen.

Stap 7: Vink de optie 'Verwijder ook het account van ouder' aan.

Stap 8: Klik tenslotte op  'Opslaan'.

De ouder toch niet verwijderd?

De betreffende ouder dient, wanneer je deze volledig wilt verwijderen,
nog verwijderd te worden via het onderdeel 'Ouders zonder leerling koppeling'.

Volg hiervoor het onderdeel 'Ouder zonder leerling koppeling verwijderen' op deze pagina.

Als Leerkracht

Stap 1: Klik op de module 'Groepen'.

Stap 2: Klik vervolgens achter de betreffende groep op de knop 'Ouderkoppeling'.
Stap 3: Selecteer vervolgens op 'Bewerken' achter de betreffende leerling.

Stap 4: Je kan de betreffende ouder vervolgens verwijderen door op het kruisje achter zijn of haar naam te klikken.

Stap 5: Vervolgens krijg je het scherm 'Ontkoppel ouder' te zien waarna je het vinkje 'Ontkoppel' aanvinkt om de ontkoppeling te bevestigen.

Je krijgt nu een scherm te zien, indien de ouder niet gekoppeld is aan een andere leerling, dat je de ouder ook kan verwijderen.

Stap 6: Vink de optie 'Verwijder ook het account van ouder' aan.

Stap 7: Klik tenslotte op 'Opslaan'.

De ouder toch niet verwijderd?

De betreffende ouder dient, wanneer je deze volledig wilt verwijderen,
nog verwijderd te worden via het onderdeel 'Ouders zonder leerling koppeling'.

Volg hiervoor het onderdeel 'Ouder zonder leerling koppeling verwijderen' op deze pagina.

Ouder zonder leerling koppeling verwijderen

Profielen in 'Ouders zonder leerling koppeling' worden na 2 weken automatisch verwijderd.

Stap 1: Klik op de module 'Beheer'.

Stap 2: Vervolgens klik je op de knop 'Ouders'.

Stap 3: Klik vervolgens links op de knop 'Ouders zonder leerling koppeling'.

Stap 4: Selecteer vervolgens de betreffende ouders en klik vervolgens op 'Verwijderen'.

Ouder verwijderen als het kind niet meer in een groep zit

Wanneer je de groep van het kind reeds verwijderd hebt, kan je de ouders niet meer ontkoppelen.
Om dit op te lossen moet je eerst het kind verwijderen of het kind weer terug in een groep plaatsen.

Hoe je dit doet kan je lezen op de pagina 'Hoe kan ik een groep aanpassen?'.

Daarna volg de je de stappen hierboven op van 'Ouders zonder leerlingkoppeling verwijderen'.