Hoe stel ik een inteken-formulier samen?

Wanneer je bij het versturen van een intekenformulier hebt gekozen voor de optie "Maak je eigen formulier", kan je deze zelf gaan samenstellen. We leggen je hieronder in enkele stappen graag uit hoe dit moet.

Lees hier hoe je een inteken-formulier aanmaakt en verstuurt

Zorg dat je van tevoren weet welke vraag-veld/type je wilt gebruiken. Om hier achter te komen kan je met je muis op een vraag-veld/type gaan staan zodat deze aan de rechterkant wordt beschreven.

2

Sleep de gewenste vraagsoort in het gestippelde vak eronder. Wanneer je een vraag tussen 2 andere vragen wilt plaatsen, kan je deze simpelweg ertussen slepen.

3

Vervolgens verschijnt er een pop-up waar je de vraag vorm kan geven. Vul bij "Begeleidende tekst" de vraag in en, mits van toepassing, de antwoorden bij "Opties".

(optioneel)

Wanneer je wilt dat formulieren enkel geretourneerd kunnen worden wanneer een of enkele specifieke vragen beantwoord zijn, dien je deze te markeren als "Verplicht".

5

Wanneer je de vraag én alle antwoorden hebt ingevuld dien je deze op te slaan zodat de vraag wordt toegevoegd aan het formulier.

(optioneel)

Je kan bij sommige vraagsoorten een invoercontrole instellen, wanneer er bijvoorbeeld om een e-mailadres of telefoonnummer gevraagd wordt. Selecteer hiervoor het vraag-veld/type "Enkele tekstregel".

Vul vervolgens bij "Begeleidende tekst" in wat je wilt weten.

Selecteer, nadat je de vraag opgeslagen hebt, het groene vinkje achter het invulveld.

Tot slot krijg je de opties waarop het formulier kan worden gecontroleerd. Selecteer de gewenste invoercontrole en sla je keuze op.

7

Herhaal bovenstaande stappen tot je formulier compleet is.

8 Afleveropties

Wil je een notificatie ontvangen als iemand een formulier invult, kan je dit instellen via de knop "Afleveropties"

Vervolgens krijg je enkele opties te zien middels een pop-up venster:

E-mail ontvangen bij inschrijving: Wanneer je deze optie aanvinkt, kan je een e-mailadres opgeven waarnaar een notificatie moet verstuurd worden bij inschrijving op een formulier.

E-mail een update over dit inteken-formulier 2 dagen voor diens einddatum: Wanneer een formulier een einddatum heeft, kan je een excel-overzicht ontvangen van de huidige inschrijvingen, 2 dagen voor het sluiten van het formulier.