Bestand toevoegen aan pagina

Om een bestand (Word, Excel, PDF etc.) te kunnen gebruiken op de website, is het zaak dat deze bestanden worden geŁpload naar de server van BasisOnline.

Het is praktisch om alvorens je een bestand gaat uploaden, eerst een mappenstructuur aanlegt waarin je de benodigde bestanden gaat opslaan.

Stap 1: Ga je naar de module "Bestanden".

Stap 2: Een nieuw venster wordt geopend en in het venster zie je links de map 'Home'
Je kunt hier zelf nieuwe mappen aanmaken, door met de rechtermuisknop te klikken op 'Home'.

Stap 3: Vervolgens klik je op de zelf aangemaakte map om bestanden toe te voegen:

Stap 4: Een bestand kun je toevoegen door met de linkermuisknop te klikken op het 'plus-icoon' .

Stap 5: Vervolgens krijg je een nieuw venster waar je wederom op het 'plus-icoon' klikt.

Stap 6: Tenslotte kun je een bestand invoegen en wordt het in de gekozen map opgeslagen.

Link toevoegen

Je bent er nu nog niet helemaal, want bezoekers kunnen dit bestand nog niet bekijken, omdat er nog een 'Link' moet worden aangemaakt.

Stap 1: Via de module "Onderhoud", klik je op de pagina waar je de link naar het betreffende bestand† toe wilt voegen.

Stap 2: Selecteer op deze pagina een tekst (of gebruik een afbeelding) en link deze vervolgens door naar een bestand die je zojuist heb toegevoegd via de module "Bestanden".

Stap 3: Klik hiervoor op het icoon 'Link invoegen/wijzigen'.

Stap 4: Kies hier bij 'Type' voor 'Interne link' en vervolgens kun je de module "Bestanden" selecteren en tenslotte het bestand zelf. Bezoekers die nu de pagina bekijken, kunnen middels het klikken op de aangemaakte link direct het bestand online bekijken.

Meer informatie over een link toevoegen, of doorverwijzen, lees je in het artikel "Doorverwijzen".