Bestand toevoegen aan pagina

Om een bestand (Word, Excel, PFD etc.) te kunnen gebruiken op de website, is het zaak dat deze bestanden worden geŁpload naar de server van BasisOnline. Het is praktisch om alvorens je een bestand gaat uploaden, eerst een mappenstructuur aanlegt waarin je de benodigde bestanden gaat opslaan.† Klik met de linkermuisknop in het 'Modulenoverzicht' op de module 'Bestanden'. Een nieuw venster wordt geopend en in het venster zie je links de knop 'Home'. Je kunt hier zelf nieuwe mappen aanmaken, door met de rechtermuisknop te klikken op 'Home'. Vervolgens klik je op de zelf aangemaakte map om bestanden toe te voegen.

Een bestand kun je toevoegen door met de linkermuisknop te klikken op het 'Groene plusteken'. Vervolgens krijg je een nieuw venster waar je wederom op het 'Groene plusteken' klikt. Tenslotte kun je een bestand invoegen en wordt het in de gekozen map opgeslagen.
Je bent er nu nog niet helemaal, want bezoekers kunnen dit bestand nog niet bekijken, omdat er nog een 'Link' moet worden aangemaakt. Je klikt met de linkermuisknop in de module 'Onderhoud' op de webpagina waar bezoekers het bestand kunnen bekijken. Selecteer op deze webpagina een tekst of gebruik een afbeelding en link deze vervolgens door naar een bestand die je zojuist heb toegevoegd in de module 'Bestanden'. Na klikken op het icoontje 'Link invoegen/wijzigen' opent er een nieuw venster. Kies hier bij 'Type' voor 'Interne link' en vervolgens kun je de module 'Bestanden' selecteren en tenslotte het bestand zelf. Bezoekers die nu de wegpagina bekijken, kunnen middels het klikken op de aangemaakte link direct het bestand online bekijken.