Gegevens van ouders raadplegen

Op deze pagina lees je hoe je de gegevens van ouders opvraagt en hoe je ouders als gescheiden instelt.

Je kan de gegevens van ouders raadplegen via pagina 'Ouderkoppeling'.

1. Als beheerder
  2. Als leerkracht
  3. Via de pagina Ouderkoppeling
  4. Ouders als gescheiden instellen
  5. Gegevens ouder wijzigen
  6. Gegevens van ouders verwerken (bij gebruik LAS koppeling)
  7. Gegevens ouders uitdraaien

Als beheerder

Stap 1: Ga naar de module  'Beheer'.

Stap 2: Vervolgens klik je op 'Ouders'.

Stap 3: Daarna klik je op de knop 'Ouderkoppeling' achter de groep van je kind:

Als leerkracht

Stap 1: Ga naar de module  'Groepen'.

Stap 2: Klik vervolgens op de knop  'Ouderkoppeling' an je groep:

Via de pagina Ouderkoppeling

Stap 1: Klik op 'Bewerken' achter de naam van het kind.

Stap 2: Op de volgende pagina zie je dan de gegevens van de ouders en verdere gegevens die door de ouder ingegeven zijn over het kind.
Hier staat ook informatie vermeld over de 'Belangrijke informatie voor school'.

Stap 3: Op deze pagina kan je het e-mailadres van de ouders wijzigen en aangeven of de ouder een klassenouder is.
Andere gegevens kan je enkel inzien.

Indien je als beheerder/leerkracht het e-mail adres wijzigt dan krijgt de ouder hiervan ook een bevestiging.

Ouders als gescheiden instellen

Het is mogelijk om ouders voor bepaalde modules als gescheiden in te stellen.

Stap 1: Ga naar de  'Ouderkoppeling'.

Stap 2: Ga naar het betreffende kind waar de ouder(s) aan gekoppeld zijn.

Stap 3: Onder het kopje 'Overige instellingen' zie je de optie om de ouder als gescheiden in te stellen.

De optie om ouders als gescheiden in te stellen heeft betrekking op twee modules:

Gesprekkenplanner: Een ouder aanvinken als gescheiden ouder zorgt ervoor dat beide ouders een mogelijkheid krijgen om zich individueel in te schrijven voor een gesprek.

Intekenen: Indien gescheiden ouders aangevinkt zijn, krijgen beide ouders onafhankelijk van elkaar een inteken-verzoek.
Het formulier kan dan ook onafhankelijk van elkaar door beide ouders ingevuld worden.

Daarnaast kan je ouders adviseren dat zij controleren welke gegevens zij in het Ouderportaal delen met andere ouders en medewerkers.

Meer informatie hierover vind je op de pagina 'Persoonlijke gegevens wijzigen'.

Gegevens ouder wijzigen

Het is niet mogelijk om als school de gegevens van de ouder te wijzigen, met uitzondering van het e-mailadres.

Gegevens kunnen door de ouder zelf worden aangepast via 'Mijn Accountgegevens'.

Het e-mailadres kan je als school voor een ouder wijzigen.

Stap 1: Ga naar de  'Ouderkoppeling'.

Stap 2: Ga naar het betreffende kind waar de ouder(s) aan gekoppeld zijn.

Stap 3: In het overzicht 'Beheer ouders/verzorgers van [Leerling], [Groep]', kan je vervolgens het e-mailadres voor de ouder wijzigen:

Wanneer je met je muis op het veld 'E-mail' gaat staan, krijg je onderstaande melding te zien:

Wijziging in een e-mail adres moet geverifieerd worden door de gebruiker van dit account. Eerder zijn de wijzigingen niet zichtbaar.

Aansluitend zal de ouder hiervoor een bevestigingsmail op zijn/haar nieuwe e-mailadres ontvangen met het verzoek dit te bevestigen.
Wanneer de ouder de bevestiging gegeven heeft, zal je het nieuwe e-mailadres ook terugzien via de  'Ouderkoppeling'.

Gegevens van ouders verwerken (bij gebruik LAS koppeling)

Gebruikt je school een LAS koppeling met ParnasSys of ESIS?
Dan zal je de gegevens die ouders wijzigen moeten doorvoeren in het LAS.

Meer informatie over de stappen i.c.m. een LAS koppeling vind je op de pagina 'Gegevens van ouders verwerken'.

Gegevens ouders uitdraaien

Het is ook mogelijk om de gegevens van ouders uit te draaien middels een Excel- en PDF-bestand.
Dit doe je per groep.

Meer informatie hierover vind je op de pagina 'Overzicht oudergegevens genereren'.