Meldingen van de hele school in/uitschakelen

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je de absentie- en verlofmeldingen van de hele school kan in- of uitschakelen.

1. Absenties
  2. Instellen als beheerder
  3. Instellen als medewerker
  4. Verlof

Absenties

Je krijgt als medewerker absentie/verlofmeldingen van alle groepen, wanneer je het recht 'Absenties van alle groepen beheren' aan hebt staan.

Lees meer op de pagina 'rol-rechten'.

Voor beheerders

Is het niet nodig dat je deze meldingen ontvangt, dan kan je deze als beheerder zelf wijzigen of een beheerder vragen de rechten voor je aan te passen.

Beheerders kunnen de stappen om dit in te stellen teruglezen op de pagina 'Meldingen alle Absentie- & Verlofaanvragen'.

Voor medewerkers

Heb je dit recht wel nodig maar is het niet nodig om alle meldingen te krijgen, dan kan je de notificaties uitzetten via je eigen persoonlijke instellingen.

Stap 1: Deze kan je vinden in het 'Account Menu':

Stap 2: Klik vervolgens op 'Mijn instellingen'.

Stap 3: Onder het kopje 'Notificaties', kun je de instelling 'E-mail notificatie voor absenties/verlof' uitschakelen .

Medewerkers die als leerkracht zijn toegevoegd aan een groep hebben sowieso de beheerrechten van die groep en krijgen dus ook de notificaties.

Verlof

Het recht 'Verlof van alle groepen beheren' zorgt ervoor dat je de notificaties van verlofaanvragen ontvangt.

De leerkracht krijgt deze niet standaard toegestuurd.
Het is dus belangrijk dat er binnen de school minstens 1 persoon is die dit recht heeft.
In veel gevallen is dit de directeur.