Ouderportaal App 3.0 release voor leerkrachten

Naast een volledig vernieuwde vormgeving en vele optimalisaties, hebben we naast de al bekende functionaliteiten ook een aantal nieuwe handigheden en verbeteringen toegevoegd aan de Ouderportaal App:

• We hebben de wijze waarop notificaties binnen de App getoond worden verduidelijkt. Het menu bevat nu een blok met 'Open notificaties' als er nieuwe notificaties (ongelezen items) zijn zodat je daar snel naartoe kan navigeren.

• Je kan makkelijker door foto's bladeren. In de module Fotoalbums zit namelijk een nieuw foto-slider. Je kan door foto's bladeren door te swipen, en inzoomen op een foto door te 'knijpen'.

• We hebben het dashboard volledig vernieuwd en intuïtiever gemaakt. Daarnaast is er een onderscheid aangebracht tussen items van vandaag en binnenkort.

• Je kan een lijstpagina nu snel vernieuwen door de lijst naar beneden te slepen. Zo zie je snel of er nieuwe items beschikbaar zijn. Deze mogelijkheid is toegevoegd aan het dashboard en aan de modules Absenties & Verlof, Berichten, Fotoalbums en Nieuws & Mededelingen.

• Er zijn verschillende optimalisaties toegepast in de module Fotoalbums waardoor deze sneller werkt en minder data verbruikt.

• Lijsten worden nu automatisch vernieuwd wanneer je de app via een notificatie opent terwijl de app op de achtergrond geopend was.

• Bij het toevoegen van een nieuw nieuwsitem of fotoalbum heb je nu dezelfde beschikbaarheidsopties als op de website. Voorheen was het enkel mogelijk te publiceren voor de eigen groep, alle groepen, alle medewerkers of de hele school.

• De module Fotoalbums ondersteunt nu ook het toevoegen van foto's die op iCloud staan.

• Er zijn diverse verbeteringen voor toegankelijkheid toegepast.

• Bij het starten van een nieuwe berichtengroep in de module Berichten kun je de berichtengroep nu direct een titel geven.

• Door lang op de tekst in een nieuwsbericht, kalenderitem of bericht in de module Berichten te drukken kun je de tekst kopiëren.

• De app is geoptimaliseerd voor toestellen met een inkeping.

• De app reageert op de donkere modus van je toestel als je toestel dit heeft ingeschakeld. Dit is beschikbaar op iOS 13+ en Android 10+.

• Het is in de module Agenda nu mogelijk om een inschrijf-link (ical) te kopiëren. Als de agenda-app op je toestel deze ondersteunt kun je zo snel de agenda van het Ouderportaal integreren in je persoonlijke agenda.

• Onder Instellingen is een helpdesk knop toegevoegd waarmee snel meer informatie te vinden is. Indien je rechten hebt om via de Ouderportaal website een ticket in te dienen, kan dat nu ook via de Ouderportaal App.

• Album-planken zijn toegevoegd aan de module Fotoalbums
De nieuwe Ouderportaal App ondersteunt toestellen vanaf iOS 9+ en Android 4.4+.