Overzicht oudergegevens uitdraaien

Het is mogelijk om een overzicht te genereren van de gegevens van ouders.

Dit zijn bijvoorbeeld e-mailadressen, telefoonnummers en eventuele bijzondere persoonsgegevens, zoals allergieën-informatie.

Zie ook: 'Informatie over bijzondere persoonsgegevens'.

Deze gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor intern gebruik.
Bijvoorbeeld om een lijst met e-mailadressen uit te draaien die worden gebruikt om de ouders per mail te benaderen.

Omdat het om privacygevoelige gegevens gaat, mogen deze gegevens enkel binnen de school door geautoriseerd personeel (zoals beheerders) worden gedownload.

Overzicht uitdraaien

Stap 1: Ga hiervoor naar de module  'Beheer'.

Stap 2: Vervolgens klik je op 'Ouders'.

Stap 3: Daarna klik je op het icoon  'Ouderkoppeling' naast de naam van de groep waarvan je het overzicht wilt downloaden.

Stap 4: Rechts bovenaan de pagina 'Ouderkoppeling van groep X' zie je vervolgens twee knoppen.
Je kan de lijsten in twee verschillende formaten downloaden:

PDF-Formaat
  • Voor het uidraaien van lijsten per pagina.

Excel-Formaat
  • Voor het uitdraaien van complete overzichten.

Je krijgt op dat moment ook nog een herinnering over de privacygevoeligheid van deze gegevens in beeld:

Lees deze melding goed door voordat je een lijst download en opent op de computer.
Daarnaast mogen de lijsten nooit lang bewaard worden of ergens achterblijven.