Nieuwsbericht niet goed leesbaar

Het kan zijn dat je als school (of als ouder) mogelijk tegen een nieuwsbericht aanloopt welke niet altijd goed leesbaar is.

1. Oorzaak
  2. Oplossing 1: via het nieuwsbericht
  3. Oplossing 2: via kladblok

Dit probleem valt vooral op wanneer men gebruikt maakt van de donkere modus (ook wel 'dark theme' genoemd) via de Ouderportaal App.
Hierbij komt dit probleem meestal boven water en geeft dit juist problemen.

Oorzaak

Dit nieuwsbericht heeft opmaak waardoor de tekst niet goed leesbaar is.

Mogelijk is er tekst vanuit een ander programma/website gekopieerd, zoals Word, waar onjuiste opmaak in staat (zoals een witte achtergrondkleur, zogeheten 'background-color' op de tekst).

In veel gevallen zie je dit probleem in de editor van het nieuwsbericht niet direct terug, omdat die ook een witte achtergrond heeft.

We adviseren dan ook om tekst in principe nooit direct te kopiëren vanuit een ander programma of website, tenzij je bewust bepaalde opmaak direct mee wilt nemen richting het nieuwsbericht.

Dit probleem kan je als leerkracht oplossen (en in het vervolg vermijden), door onderstaande oplossingen op te volgen:

Oplossing 1: via het nieuwsbericht

Door de tekst te selecteren en dan de optie in de editor 'Opmaak verwijderen' te gebruiken, kan je in het geheel de opmaak van het nieuwsbericht verwijderen.

Stap 1: Selecteer de hele tekst ( CTRL + A ).

Stap 2: Klik op de optie 'Opmaak verwijderen' in de editor van het nieuwsbericht:

Stap 3: Sla de wijzigingen op.

Oplossing 2: via kladblok

Mogelijk moet je door deze optie te gebruiken bepaalde zaken opnieuw een opmaak meegeven, zoals een opsomming bijvoorbeeld.

Door de tekst altijd eerst te plakken in een teksteditor zoals kladblok en dan vanuit daar te kopiëren, zorg je ervoor dat de opmaak al op voorhand verwijderd wordt.