Introductie Module Onderhoud

Welkom in de module 'Onderhoud'.

Je herkend deze module aan het volgende icoon binnen de CMS-omgeving:

Op deze pagina wordt uitgelegd wat je zoal met deze module kan en hoe je deze module zo efficiënt mogelijk kan gebruiken.

1. Wat kan je met de module Onderhoud
  2. Pagina's toevoegen
  3. Mappen aanmaken
  4. Inhoud bewerken
  5. Pagina-instellingen
  6. Sjablonen aanmaken
  7. Gadgets gebruiken

Wat kan je met de module Onderhoud

In de module Onderhoud kan je de navigatiestructuur van je website opbouwen.

Navigatiemenu
Het navigatiemenu bestaat normaliter uit een set aan knoppen, bestaande uit mapjes (knoppen die vaak openklappen) en pagina's.

Via dit menu kan men navigeren naar de betreffende pagina's binnen de website.

Vaak dient dit menu om hier op het eerste, zichtbare niveau de belangrijkste items te plaatsen, zoals informatie over de school 'Deze school', 'Ouders', 'Leerlingen', 'Aanmelden', etc.

In de navigatie heb je een aantal onderdelen:
- Mappen (menu's/hoofdmenu item's)
- Pagina's (knoppen)
- Submenu's (sub-pagina's, ook wel de pagina's in een map)

Pagina's toevoegen

Home-map
De map 'Home' is de start van je menu.
Met je rechter muisknop kun je hier menuknoppen aan toevoegen die je menu vormen.

Je kan het menu altijd wijzigen.
De enige knop die je niet kan verwijderen, is 'Home'.

Wel is het natuurlijk mogelijk om de knoppen in een andere volgorde zetten, of later nog een menuknop toe te voegen of te verwijderen.

Meer over het toevoegen van pagina's lees je op de pagina 'Pagina toevoegen'.

Mappen aanmaken

Mappen dienen om zowel structuur aan te brengen binnen het systeem als hoofdmenu's op de website.

In dit geval kun je bij de module 'Onderhoud' onder 'Home' mappen en pagina's aanmaken.

De onderliggende mappen dienen vervolgens als zogeheten 'submenu's'.

Meer over het toevoegen van mappen lees je op de pagina 'Map toevoegen'.

Inhoud bewerken

Een pagina wordt voorzien van inhoud. Deze inhoud kan je bewerken middels een uitgebreide Pagina Editor.

Meer over het bewerken van de inhoud lees je op het overzicht 'Inhoud bewerken'.

Pagina-instellingen

Pagina's en mappen hebben instellingen via de rechtermuisknop optie.
Zo kan je bijvoorbeeld eenvoudig pagina's verplaatsen, doorverwijzen of hernoemen.

Meer over de pagina instellingen lees je op het overzicht 'Pagina-instellingen'.

Sjablonen aanmaken

Sjablonen gebruik je om op een snelle en efficiënte manier pagina's op te bouwen.
Bij sjablonen maak je gebruik van blokken die je kan slepen naar de gewenste positie.

Meer over sjablonen lees je op het overzicht 'Sjablonen'.

Gadgets gebruiken

Gadgets gebruik je om uitgebreide functionaliteiten, zoals IFrames, modules maar bijvoorbeeld ook YouTube video's en Google Maps kaartjes direct op een pagina in te laden.

Meer over gadgets lees je op het overzicht 'Gadgets'.