WIS Collect betalingen activeren

Om betaaluitnodigingen via WIS Collect te kunnen ontvangen moet je hiervoor enkele stappen ondernemen.

Enkel mogelijk via de Ouderportaal Website.

Indien de school gebruik maakt van de WIS Collect-koppeling, krijg je hier automatisch bericht van.

1. Berichten van WIS Collect
  2. De geboortedatum instellen
  3. Betaaluitnodigingen ontvangen

Berichten van WIS Collect

Je kan berichten vanuit WIS Collect op de volgende manier terugvinden:

Stap 1: Ga naar de module 'Berichten'.

Stap 2: Hier zie je vervolgens een bericht van WIS Collect staan:

Stap 3: In dit bericht staat verder beschreven wat er moet gebeuren:

Stap 4: Vervolgens dien je hiervoor naar de Ouderportaal website te gaan om de geboortedatum van je kind(eren) in te stellen.

Deze geboortedatum is samen met de naam van je kind(eren) de unieke code om WIS Collect-betaaluitnodigingen te koppelen aan je kind(eren).

De geboortedatum instellen

Je kan dit op twee manieren instellen:
  • Dit kan bij eerste inlog, nadat de school WIS Collect heeft geactiveerd.
  • Via het Account Menu > Mijn accountgegevens en vervolgens de knop 'WIS Collect':

Stap 1: Ga rechtsboven naar het 'Account Menu'.

Stap 2: Klik op 'Mijn accountgegevens':

Stap 3: Klik hier aan de linkerkant op 'WIS Collect':

Stap 4: Het scherm 'Geboortedatum kind(eren)' verschijnt nu in beeld.
Hier kan de geboortedatum van je kind(eren) worden ingesteld:

Stap 5: Klik links onderin op  'Opslaan'.

Betaaluitnodigingen ontvangen

Nadat deze instellingen gedaan zijn kan je de betaaluitnodigingen ontvangen vanuit WIS Collect.

Stap 1: Binnen de betaaluitnodiging kan je dan een link vinden welke doorverwijst naar de website van WIS Collect om de effectieve betaling uit te voeren:

Stap 2: Je klikt hier op de betaalopdracht om de verdere info en de link om de betaling uit te voeren: