Nieuws publiceren op de homepagina

In bepaalde ontwerpen van schoolwebsites is het standaard ingesteld dat je nieuws kan publiceren op de homepagina.
Wanneer je nieuwsitems aanmaakt, worden deze direct geplaatst op de homepage.

Voor ontwerpen, waarbij dit niet standaard is ingesteld kan dit aan de hand van 'Gadgets'.

Stap 1: Ga naar 'Onderhoud' en klik 'Home' om de pagina te openen.

Stap 2: In het tekstveld kun je vervolgens een 'Gadget' invoegen.
Dit kun je doen door te klikken op het gadget-icoon.

Er volgt een nieuw scherm en in dit scherm kun je een 'Gadget' invoeren om het nieuws te publiceren op de homepage.

Stap 3: Je dient als eerste het desbetreffende nieuwsitem te selecteren wat je wilt publiceren.

Als het goed is heb je dit aangemaakt onder het kopje 'Nieuws' in het algemene module-overzicht. Daaropvolgend kun je ook een titel aanmaken.

Stap 4: Je kunt er voor kiezen hoeveel nieuwsitems zichtbaar moeten zijn op de homepagina.
Vul bij de 'Breedte' 300 in, zodat het goed zichtbaar is.

Stap 5: Vervolgens kun je er voor kiezen op welke plek je de foto bij een nieuwsitem wilt weergeven. Dit doe je bij de Thumbnail weegave.