Tokenbrief uitdraaien

Een token kan je op twee verschillende manieren genereren. Dit is afhankelijk van je eigen toegewezen rechten of rol.

1. Voor leerkrachten
  2. Voor beheerders
  3. Voorbeeld Tokenbrief
  4. Vraag & Antwoord

Maak je als school gebruik van een koppeling met ParnasSys of ESIS?
Dan is het versturen van tokenbrieven niet meer nodig! Je verstuurt dan enkel inloggegevens aan nieuwe ouders.

Voor leerkrachten

Stap 1: Ga naar de module  'Groepen'.

Stap 2: Klik bij de betreffende groep op de knop 'Ouderkoppeling'.

Stap 3: Vervolgens tref je links de knop 'Token' aan.

Stap 4: Je komt vervolgens in een scherm waar je de betreffende leerlingen kunt selecteren en eventueel de brief aan kan passen.

Stap 5: Klik op de knop 'Download informatiebrieven met persoonlijke tokens' (PDF-formaat) om vervolgens de brief of brieven te genereren.

Tokens kunnen enkel per kind gegenereerd worden.
Iedere ouder ontvangt dus een unieke token per kind.

Voor beheerders

Stap 1: Ga naar de module  'Beheer'.

Stap 2: Aan de linkerkant klik je op de knop 'Ouders'.

Stap 3: Klik achter de betreffende groep, op de knop  'Ouderkoppeling'.

Stap 4: Vervolgens tref je links de knop 'Token' aan.

Stap 5: Je komt vervolgens in een scherm waar je de betreffende leerlingen kunt selecteren en eventueel de brief aan kan passen.

Stap 6: Klik op de knop  'Download informatiebrieven met persoonlijke tokens' (PDF-formaat) om vervolgens de brief of brieven te genereren.

Tokens kunnen enkel per kind gegenereerd worden.
Iedere ouder ontvangt dus een unieke token per kind.

Voorbeeld Tokenbrief

Dit een voorbeeld van een tokenbrief:

De inhoud van de tokenbrief staat vast en kan niet worden aangepast.

De tokenbrief heeft ook een geldigheidsdatum.
Deze datum staat standaard onderaan op de brief vermeld.

Lees voor meer informatie over geldigheid de pagina 'Mijn token werkt niet'.

Vraag & Antwoord

Dat is mogelijk, zolang de geldigheidsdatum van de token nog niet overschreven is.
In dat geval kan je dezelfde token uitdraaien naar meer dan één ouder/verzorger.
Dat is mogelijk, zolang de geldigheidsdatum van de token nog niet overschreven is.
Het maakt niet uit dat er meer dan één token uitgedraaid is van hetzelfde kind.
Ja, namelijk 6 weken na uitgiftedatum.
Deze staat altijd standaard onderaan op de brief vermeld.

Meer informatie vind je op de pagina 'Mijn token werkt niet'.
Nee, je gebruikt een tokenbrief alleen wanneer de ouder moet worden gekoppeld aan het kind.

Meer informatie vind je op de pagina 'Problemen oplossen'.
De tokenbrief is bedoeld om de twee stappen te vermelden voor het aanmeldproces van ouders. Deze brief kun je dus niet wijzigen.
Je kan maximaal 4 ouders koppelen aan een kind.
Voor koppelingen met ParnasSys of ESIS is het mogelijk om meer dan twee ouders te koppelen.
Echter, loopt dit dan niet meer via de tokenbrief maar via het externe administratiesysteem.

Meer informatie vind je op de pagina 'Koppelingen met ESIS, ParnasSys of WIS Collect'.
Dit zie je terug bij zowel de Ouderkoppeling van de groep als vanuit de token-pagina waar je de token normaliter uitdraait.