Welke opties heeft de overblijfmodule?

Ouders kunnen zich voortaan digitaal inschrijven en inschrijvingen beheren. Ook voor- en naschoolse opvang heeft zijn eigen plaats in deze module. Bij het aanklikken van de module zie je direct welke kinderen uit jouw groep(en) zijn ingeschreven voor één van de opvangmomenten voor vandaag. Dit overzicht is te filteren in diverse opties en ook in PDF te genereren.

Met de knop  kun je de opvangmomenten instellen.

De eerste optie die je in beeld ziet bij 'Instellingen' is dat je in of uit kunt schakelen welke opvangmomenten de school aanbiedt. Bij 'Schoollunch' is bovendien een bedrag in te stellen.

Ook is het mogelijk om hier opvangpersoneel toe te kennen aan de verschillende opvangmomenten. Dat opvangpersoneel moet eerst aangemaakt worden, en kan bestaan uit gebruikers van het portaal (teamleden) en externen, bijvoorbeeld ouders of een externe organisatie. Het aanmaken kan je doen via de knop  .

Via de knop  kun je direct het opvangpersoneel koppelen aan één of meerdere opvangmomenten. Dat doe je door het betreffende opvangmoment te bewerken.

Elk opvangmoment heeft zijn eigen knopje 'Bewerken' .

Na het aanklikken van deze knop kom je in het volgende overzicht, welke per opvangmoment is in te stellen of te wijzigen.

Het opvangrooster stel je op deze manier per week in voor elk opvang moment.

Met de optie   is het opvangrooster per dag in te stellen. Wanneer het opvangpersoneel per moment wisselt, is dit aan te bevelen.

Instellen doe je door het betreffende opvangmoment te bewerken.

Elk opvangmoment heeft zijn eigen knopje 'Bewerken' .