Wie zien mijn ingevoerde gegevens

Als ouder bepaal je helemaal zelf welke gegevens je deelt met andere ouders en medewerkers binnen de school.
Je kan deze gegevens op verschillende manieren aanpassen en opvragen.

1. Bij de eerste keer inloggen
  2. Via de Ouderportaal website
  3. Via de Ouderportaal App

Bij de eerste keer inloggen

Zodra je voor de eerste keer inlogt, kan je de gegevens controleren en bepalen welke gegevens openbaar zijn voor andere ouders binnen de groep(en) van je kind(eren).

Ouders van andere groepen zien jouw gegevens standaard nooit. De teamleden van de school zien altijd alle gegevens die je invult. Dat is belangrijk, omdat ze je dan snel kunnen bereiken, wanneer het nodig is. Houd jouw gegevens daarom altijd actueel.

Echter, kun je dit wel specifiek aangegeven en zelfs andere ouders toegang tot bepaalde gegevens verschaffen.
Let hierbij wel op dat je hiervoor de optie 'Gegevens zijn zichtbaar voor de andere ouder/opvoeder' aan moet hebben staan.

Zie hiervoor de informatie bij 'Via de Ouderportaal website'.

Via de Ouderportaal website

Je kunt deze gegevens ten alle tijden bijwerken.

Hiervoor ga je naar het 'Account Menu' rechtsboven en kies je voor het onderdeel 'Mijn accountgegevens':

Vervolgens krijg je onderstaand overzicht met daarin de betreffende gegevens te zien:

De keuze achter 'voornaam' is geldig voor de volledige naam.

Tip: Met de  aanvink-optie achter ieder gegevensveld kan je aangeven of je deze gegevens ook voor anderen beschikbaar wilt maken.

Andere ouders zullen deze gegevens dan ook te zien krijgen.

Let hierbij wel op dat je hiervoor de optie  'Gegevens zijn zichtbaar voor de andere ouder/opvoeder' aan moet hebben staan.

Gescheiden ouders
Ben je gescheiden en wil je niet dat je ex-partner de door jou gedeelde (aangevinkte) gegevens inziet?
  • Vink dan juist de optie 'Gegevens zijn zichtbaar voor de andere ouder/opvoeder' uit.

Via de Ouderportaal App

De gegevens zijn enkel te bewerken vanuit de Ouderportaal website.
Via de optie 'Mijn accountgegevens' binnen de Ouderportaal App wordt je hiernaar doorverwezen:

Volg hiervoor de stappen op bij het onderdeel 'Via de Ouderportaal website'.