Hoe kunnen wij je helpen ?

Uitleg AVG & Privacyvragen

Op deze pagina maken wij inzichtelijk waarvoor je als ouder toestemming geeft voor het BasisOnline Ouderportaal.

Conform de AVG dien je toestemming te geven voor de verwerking van jouw persoonsgegevens binnen het Ouderportaal.
Zoals je mag verwachten voldoet BasisOnline aan het Privacyconvenant Onderwijs 3.0.

Meer over AVG:†autoriteitpersoonsgegevens.nl | Algemene Verordening Persoonsgegevens
  1. Waarom je toestemming dient te geven
  2. Privacyinstellingen
  3. Privacyvragen bij aanmelding
  4. Toestemming geven aan de school

Waarom je toestemming dient te geven


Sinds 25 mei 2018 is de AVG van kracht en dit betekend dat je expliciet toestemming dient te geven voor het opslaan van je persoonsgegevens.†

Om aan deze wet te voldoen vragen wij om deze toestemming.
Daarnaast verwerken wij ook bijzondere persoonsgegevens.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dokter van je kind of eventuele allergieŽn die je met de school wilt delen.

Ook voor die bijzondere persoonsgegevens hebben wij jouw toestemming nodig.

Meer over 'Bijzondere persoonsgegevens'.

Privacyinstellingen


Binnen het Ouderportaal kan je via het 'Account Menu' > onderdeel 'Mijn privacy' zelf de privacyinstellingen beheren.
Deze instellingen zijn te allen tijde te wijzigen.

Meer over deze instellingen vind je op de pagina 'Toestemmingen voor ouders'.

Privacyvragen bij aanmelding


Om gebruik te maken van het BasisOnline Ouderportaal stellen wij verschillende vragen:

1. Verwerking persoonsgegevens binnen Ouderportaal
Hiermee geef je toestemming dat de ingevulde persoonsgegevens bij het aanmaken van het account en gebruik van het BasisOnline Ouderportaal opgeslagen mogen worden.
Wanneer je ervoor kiest om geen toestemming te verlenen:
Wordt toegang tot het Ouderportaal geblokkeerd en het account verwijderd.

Binnen twee weken krijg je dan nog de mogelijkheid om het account opnieuw te activeren:
  • Hiervoor dien je je opnieuw aan te melden met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Er wordt dan de vraag gesteld of het account weer geactiveerd dient te worden.
  • Door het nogmaals invullen van het wachtwoord wordt het account weer op actief gezet.

2. Verwerking bijzondere persoonsgegevens binnen Ouderportaal
Hier geef je toestemming voor het opslaan van de bijzondere persoonsgegevens binnen het Ouderportaal.

Het is belangrijk om te weten dat deze gegevens, logischerwijs, niet gedeeld worden met andere partijen en alleen zichtbaar zijn voor de school/groep van jouw kind.

In veel gevallen is het belangrijk dat de leerkrachten van jouw kind op de hoogte zijn van belangrijke bijzondere persoonsgegevens.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan een allergie of hoe te handelen bij een bijensteek of iets dergelijks.
Indien je ervoor kiest om geen toestemming te verlenen voor de verwerking van bijzondere persoonsgegevens binnen het Ouderportaal, dient deze keuze bevestigd te worden door de, indien aanwezig, andere ouder(account).

Anders zijn, in het belang van het kind, de bijzondere persoonsgegevens toch beschikbaar.

Wanneer je akkoord gaat met de toestemming verwerking bijzondere persoonsgegevens binnen Ouderportaal,
krijg je ook de vraag of de bijzondere persoonsgegevens gedeeld mogen worden met de overblijforganisatie of persoon aangaande het overblijven voorschools, tussenschools of naschools.

De reden voor deze vraag is, dat binnen de overblijfmodule, ook persoonsgegevens gedeeld kunnen worden met een overblijfouder of overblijfinstantie.
Hier dient dus extra toestemming voor gegeven te worden.

Meer over 'Bijzondere persoonsgegevens'.

Toestemming geven aan de school


Naast de algemene toestemming die wij vanuit Ouderportaal vragen, vraagt de school ook om toestemming voor bijvoorbeeld het mogen maken en delen van beeldmateriaal (zoals foto's en video's) via het Ouderportaal.

Alle informatie over toestemming geven, vind je op de pagina 'Toestemmingsformulieren inzien'.
Terug