Hoe kunnen wij je helpen ?

Waarvoor dienen de gegevens 'Belangrijke informatie voor school en andere ouders'?

Het onderdeel 'Belangrijke informatie voor school en andere ouders' zijn gegevens binnen het Ouderportaal, te vinden bij de informatievelden via het profiel van de leerling, welke kunnen worden gebruikt door de school en andere ouders.

Via 'Account Menu' > onderdeel 'Mijn kind(eren)'.Gebruik deze gegevens voor het doorgeven van informatie die volgens u essentieel is voor het welbevinden van uw kind binnen de school. Maak deze informatie alleen zichtbaar voor andere ouders indien dat hoogstnoodzakelijk is.

AllergieŽn informatie is hier een goed voorbeeld van.

Daarnaast worden de gegevens meegestuurd naar de overblijfcoŲrdinator, indien de module 'Overblijven' wordt gebruikt en de ouders dit toestaan.


Deze gegevens vallen onder bijzondere persoonsgegevens en zijn niet verplicht. De gegevens zijn enkel door de ouder in te vullen indien de privacyinstelling 'Verwerking bijzondere persoonsgegevens binnen Ouderportaal' op 'Ja' is ingevuld.

Via 'Account Menu' > onderdeel 'Mijn privacy'.Vervolgens zie je hier het onderdeel 'Verwerking bijzondere persoonsgegevens binnen Ouderportaal' staan:

Vragen van ouders en leerkrachten


Kan je als ouder, wanneer je al toestemming hebt gegeven voor de bijzondere persoonsgegevens, deze ook weer intrekken?

Jazeker. Je kan de vinkjes altijd uitzetten zodat het niet meer zichtbaar is voor andere ouders.
Daarnaast kun je ook de volledige toestemming om bijv. de medische gegevens te delen in het Ouderportaal intrekken. Hiervoor ga je als ouder naar het 'Accountmenu' rechtsboven. Vervolgens ga je naar de optie 'Mijn privacy'. In het overzicht van deze pagina kun je onderaan de verwerking van bijzondere persoonsgegevens binnen Ouderportaal op 'Nee' zetten. De gegevens worden dan uit het systeem verwijderd.

Is het mogelijk om een keuze te maken of je bijv. het telefoonnummer of het woonadres deelt met andere ouders?

Dat is mogelijk. Als je als ouder via het 'Accountmenu' naar 'Mijn accountgegevens' of naar 'Mijn kind(eren)' gaat zie je achter alle invulvelden een checkbox-optie staan. Daarmee kun je aangeven of dat veld gedeeld mag worden. Je kan het dus heel specifiek aangeven. (uitzondering is tussenvoegsel/achternaam: als je het vinkje achter 'Voornaam' aanvinkt, wordt de naam als geheel openbaar voor andere ouders.)

Wanneer krijgen ouders een brief/bericht om gegevens te delen met andere ouders?

Bij het aanmaken van een account heb je als ouder deze stap als het goed is doorlopen als onderdeel van het aanmeldproces of de eerste keer inloggen in het Ouderportaal.
Daar krijg je dus achteraf in principe geen bericht meer over terug. (tenzij een leerkracht handmatig een berichtje stuurt natuurlijk). Je kunt verder op ieder moment de gegevens aanpassen.
Terug