Beschikbare modules instellen voor ouders

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je de rechten indeelt voor ouders.

1. Voor alle ouders tegelijk
  2. Voor ouders van een specifieke groep

Voor alle ouders tegelijk

Stap 1: Ga naar de module  'Beheer'.

Stap 2: Klik vervolgens aan de linkerkant op 'Ouders'.

Stap 3: Klik nogmaals aan de linkerkant op 'Standaard rechten ouders'.

Stap 4: Tot slot verschijnt onderstaand scherm waar je schoolbreed de beschikbare modules voor ouders kunt wijzigen.

Voor ouders van een specifieke groep

Als Beheerder

Stap 1: Ga naar de module  'Beheer'.

Stap 2: Klik vervolgens aan de linkerkant op 'Ouders'.

Stap 3: Klik op het slotje 'Bewerk rechten' achter de betreffende groep:

Vervolgstap: Ga door naar Stap 4.

Als Leerkracht

Stap 1: Ga naar de module  'Groepen'.

Stap 2: Klik op het slotje 'Ouder rechten aanpassen' achter de betreffende groep:

Vervolgstap: Ga door naar Stap 4.

Stap 4: Tot slot verschijnt onderstaand scherm waar je voor die specifieke groep de beschikbare modules voor ouders kan wijzigen.

Meer info over rechten kan je terugvinden op de pagina 'Rechten voor ouders en medewerkers'.