Samengestelde groep aanmaken

Leerlingen moeten altijd verplicht in een jaargroep zitten.
Dat is nodig voor de werking van het systeem. Een ouder van een leerling die niet in een jaargroep zit kan als vervolg niet inloggen in het Ouderportaal.

Hoe je dit doet kan je lezen op de pagina 'Jaargroep aanmaken'.

Om een samengestelde groep toe te voegen, ga je naar de module 'Beheer'.

Klik vervolgens aan de linkerkant op 'Groepen'.

Met het plus-icoon rechtsboven kan je vervolgens een groep toevoegen.

Selecteer in het pop-up venster 'Samengestelde groep' en sla je keuze op.

Samenstellen uit groepen

Wanneer je bijvoorbeeld jaargroep 7 en 8 wilt combineren, selecteer je deze in het overzicht en noem je de combinatiegroep 'Groep 7-8'.

Sla de wijzigingen vervolgens op de knop 'Opslaan' rechtsonder.

Samenstellen uit leerlingen

Dit werkt precies hetzelfde als het aanmaken van een jaargroep met als uitzondering dat leerlingen in meerdere samengestelde groepen kunnen zitten. Je kunt bij groepen die zijn samengesteld uit leerlingen ook specifieke leerkrachten toevoegen.

Extra

Bij beide opties van samengestelde groepen heb je een optie 'Ouders kunnen niet zien welke leerlingen lid zijn van de groep.'. Als je deze optie inschakelt, kunnen ouders enkel de leerkrachten gekoppeld aan deze groep zien. Dit kan handig zijn bij speciale groepen zoals bijv. een Logopedie-groep.