Jaargroep aanmaken

Leerlingen moeten altijd verplicht in een jaargroep zitten.
Dat is nodig voor de werking van het systeem. Een ouder van een leerling die niet in een jaargroep zit kan als vervolg niet inloggen in het Ouderportaal.

Om een nieuwe groep toe te voegen ga je naar de module 'Beheer'.

Klik vervolgens links op 'Groepen'.

Met het plusje rechtsboven kan je vervolgens een groep toevoegen.

In de volgende pop-up moet je selecteren of je een 'Jaargroep' of 'Samengestelde groep' wilt toevoegen.

Tot slot krijg je onderstaand scherm te zien. Hier kan je de groep een naam geven, leerkrachten toevoegen en de leerlingen toevoegen wanneer deze al zijn ingevoerd.

Samengestelde groepen

Klik hier om te lezen hoe je een samengestelde groep aanmaakt