Hoe publiceer ik voor specifieke ouders, medewerkers of de hele school

In de modules Nieuws, Albums, Schoolagenda en de Digitale Boekenkast is het mogelijk om items te publiceren, zoals een nieuwsbericht, fotoalbum, een agenda-item of huiswerk voor de leerlingen van een groep.

Dit kun je doen voor specifieke ouders, voor specifieke medewerkers of voor de hele school.

Deze instelling maak je onderaan in het bewerkscherm van ieder item bij het onderdeel 'Beschikbaarheid'.

Publiceren voor de hele school

Kies bij 'Beschikbaarheid' de optie 'Iedereen op mijn eigen school'.
Het item wordt vervolgens gepubliceerd voor alle ouders en medewerkers van de school.

Publiceren voor specifieke ouders

Kies bij 'Beschikbaarheid' de optie 'Ik selecteer zelf voor wie'.

Vervolgens krijg je twee keuzes te zien:
- Medewerkers (Plaza)
- Ouders (Ouderportaal)

Kies hier voor 'Ouders'.

Je ziet vervolgens de opties uitklappen.

Hier selecteer je de groepen voor wie je wilt publiceren. De selectie doe je door de groep naar rechts te verplaatsen.

Door de groepen te selecteren publiceer je het item voor deze groep evenals voor de leerkrachten van deze groep.

Publiceren voor specifieke medewerkers

Kies bij 'Beschikbaarheid' de optie 'Ik selecteer zelf voor wie'.

Vervolgens krijg je twee keuzes te zien:
- Medewerkers (Plaza)
- Ouders (Ouderportaal)

Kies hier voor 'Medewerkers (Plaza)'.

Je ziet dan de opties uitklappen. Hier selecteer je de rollen voor wie je wilt publiceren. De selectie doe je door de betreffende rol naar rechts te verplaatsen.