Verborgen map

De verborgen map is o.a. te gebruiken voor onderstaande situaties:
  • Om een pagina aan te maken die alleen zichtbaar mag zijn voor specifieke personen binnen de website
  • Als link te gebruiken op de website, zonder dat de pagina zichtbaar is in het menu.
  • Als backup van (oude) mappen en pagina's.
  • Als archief voor (oude) mappen en pagina's.

De verborgen map is te bereiken via de module 'Onderhoud':

Stap 1:
Ga naar de module 'Onderhoud'.

Stap 2: Ga vervolgens naar de onderen om het item 'Verborgen map' te benaderen.

Stap 3: Je kan hier, zoals je gewend bent bij het mapje 'Home', ook mapjes en pagina's toevoegen:
Indien nodig, klap het mapje open met het kleine grijze pijltje aan de linkerkant van het mapje.

Het grootste verschil hierin is dat alle inhoud verborgen blijft.

Meer informatie over het toevoegen en bewerken van pagina's vind je op de pagina 'Pagina's toevoegen' en het overzicht 'Inhoud bewerken'.

Voorbeeldsituatie

Je hebt bijvoorbeeld de map 'MR' aangemaakt onder de menuknop 'Ouders'.
Daarnaast heb je dezelfde map aangemaakt via de 'Verborgen map'.
Op de pagina 'MR' onder de menuknop 'Ouders' kun je een afbeelding of tekst invoegen waar ouders op kunnen klikken die lid zijn van het MR-team van de school.

Je dient deze groep ouders te voorzien van een gebruikersnaam en wachtwoord, die je kunt aanmaken op de pagina 'MR' onder de menuknop 'Verborgen map'.

Door te klikken op de afbeelding of tekst worden ouders doorverwezen naar de verborgen map 'MR'. Door een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren kunnen ze vervolgens de pagina lezen.

Meer informatie over pagina's beveiligen lees je op de pagina 'Beveiligen'.