De verborgen map

De verborgen map is o.a. te gebruiken voor onderstaande situaties:

- Om een pagina aan te maken die alleen zichtbaar mag zijn voor specifieke personen binnen de website
- Middels enkel een link te gebruiken op de website, zonder dat de pagina zichtbaar is in het menu.
- Als backup van (oude) mappen en pagina's.

De verborgen map is te bereiken via de module "Onderhoud":

Ga vervolgens naar de onderen om het item "Verborgen map" te zien.

Je kunt hier, zoals je gewend bent bij het mapje "Home", ook mapjes en pagina's toevoegen:

Het grootste verschil hierin is dat alle inhoud verborgen blijft.

Voorbeeldsituatie

Je hebt bijvoorbeeld de map "MR" aangemaakt onder de menuknop "Ouders".
Daarnaast heb je dezelfde map aangemaakt via de "Verborgen map".
Op de pagina "MR" onder de menuknop "Ouders" kun je een afbeelding of tekst invoegen waar ouders op kunnen klikken die lid zijn van het MR-team van de school.

Je dient deze groep ouders te voorzien van een gebruikersnaam en wachtwoord, die je kunt aanmaken op de pagina 'MR' onder de menuknop "Verborgen map".

Door te klikken op de afbeelding of tekst worden ouders doorverwezen naar de verborgen map "MR". Door een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren kunnen ze vervolgens de pagina lezen.

Meer informatie over pagina's beveiligen, lees je in het artikel "Beveiligen".